administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

Vijesti

ODRŽANA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
Petrovo, 10.5.2019

U Petrovu je danas održana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano upozorenje Republičke uprave Civilne zaštite na obilne padavine u dane 12, 13, i 14. maj ove godine.

Doneseni su zaključci prema kojima su svi članovi Štaba obavezni da u narednom periodu budu u pripravnosti, a viši stručni saradnici za infrastrukturu i zaštitu i spašavanje, kao i predstavnci JKP "Voda", u zadatak su dobili da izvrše obilazak alternativnog putnog pravca Vrla strana - Subašin potok, i preduzmu neophodne radnje kako bi isti bio osposobljen za odvijanje saobraćaja.

Takođe, u zadatak pomenutim službenicima Opštinske uprave dato je i da sagledaju stanje propusta, mostova i riječnih korita i preduzmu neophodne radnje za pročišćavanje istih, kako bi mogli propustiti povećan dotok vode.

Odmah nakon sastanka izvršeno je postavljanje vreća s pijeskom na kritičnim tačkama oko objekata zgrade opštine, Policijske stanice i Doma kulture u Petrovu, kako bi se spriječilo prodiranje vode u unutrašnjost objekata.

Načelnik opštine Ozren Petković još jednom je uputio poziv sugrađanima da i oni lično preduzmu mjere i radnje s ciljem odbrane imovine od eventualnih poplava.

"Mi se nadamo da nećemo biti pogođeni poplavama ili drugim elementarnim nepogodama, ali, obzirom na prognozirane količine padavina u narednim danima, moramo se pripremiti i na najgore, koliko god je u našoj moći. Iz ranijeg perioda imamo određene pokazatelje koja su to područja najkritičnija, znaju to i naši sugrađani čija su imanja ili domaćinstva bila poplavljena, te posebno njih, ali i sve ostale sugrađane, još jednom molim da urade sve što mogu kako bi zaštitili svoju imovinu i naravno živote", istakao je Petković, naglasivši da je već jutros angažovana mehanizacija na pročišćavanju pružnih propusta i kanala.

"Na žalost mi smo već nekoliko puta osjetili silu prirode, pred kojom smo skoro pa nemoćni. Ali nadam se da će nakon svih poduzetih mjera, i onoga što građani preduzmu na samozaštiti, ukoliko se i ostvare najcrnje prognooze, posledice biti daleko blaže nego što je to bilo ranije", zaključio je Petković.

U PETROVU PRIKUPLJENO 69 DOZA KRVI
Petrovo, 4.10.2018

Osamdeset devetoro humanista odazvalo se današnjoj tradicionalnoj predmiholjskoj akciji darivanja krvi u Petrovu, a u svojoj namjeri da lično doprinesu obezbjeđenju zaliha tečnosti koja život znači, uspjelo je njih šezdeset devetoro.

U SUSRET MIHOLJDANU
Petrovo, 2.10.2018

Povodom Miholjdana – Dana i Krsne slave opštine Petrovo, u narednim danima uslijediće brojne manifestacije i svečanosti, dogovoreno je na današnjem sastanku Organizacionog odbora „Miholjskog ljeta u Petrovu“.

ODRŽANA ČETRNAESTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Petrovo, 1.10.2018

NASTAVLJA SE DOBRA SARADNJA OPŠTINE I FONDA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I ENERGETSKU EFIKASNOST
Petrovo, 1.10.2018

Više od 100.000 KM uloženo je ove godine u Petrovu u zajedničke projekte opštine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, istaknuto je danas na sastanku načelnika opštine Ozrena Petkovića i direktora Fonda Srđana Todorovića.

U ŠKOLSKIM KLUPAMA PEDESETORO PRVAČIĆA
Petrovo, 3.9.2018

U osnovnim školama „Vuk Karadžić“ Petrovo i „Sveti Sava“ Kakmuž jutros je u školske klupe sjelo ukupno 50 djaka prvaka. Najviše prvačića je u Kakmužu, njih 16, četrnaestoro je u školi u Petrovu, trinaestoro u Područnom odjeljenju u Karanovcu, te šestoro u Područnom odjeljenju u Porječini i jedan prvačić u Područnom odjeljenju u Krtovi.

POČELA TREĆA FAZA DOGRADNJE ŠKOLSKOG OBJEKTA U KARANOVCU
Petrovo, 21.8.2018

Nakon što su 2016. i 2017. godine urađeni zemljani radovi, ploče i zidanje dvije nove učionice školskog objekta Područnog odjeljenja OŠ „Sveti Sava“ Kakmuž u Karanovcu, juče su započeli radovi i na izgradnji prostora predviđenog za mokre čvorove. Uskoro se očekuje i pokrivanje kompletnog dograđenog dijela.

ODRŽANA 13. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Petrovo, 20.8.2018

U Petrovu je danas održana trinaesta redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici raspravljali o 20 tačaka dnevnog reda.

POMOĆ PETROVU STIŽE IZ DOBOJA
Petrovo, 20.7.2018

Na ime pomoći u sanaciji šteta od poplava opštini Petrovo iz gradskog budžeta u Doboju biće izdvojeno 20.000 maraka. Ovo je dogovoreno na sastanku čelnih ljudi Doboja i Petrova održanom danas u Petrovu.

NASTAVLJA SE OPREMANJE KOMUNALNOG PREDUZEĆA – STIGAO I KAMION
Petrovo, 17.7.2018

Javnom komunalnom preduzeću „Voda“ Petrovo danas je isporučen kamion smećar, specijalno komunalno vozilo za utovar i prevoz komunalnog otpada. Vrijednost vozila je 60.000 KM a sredstva su obezbijedili Fond za zaštitu životne sredine 35.000 i opština Petrovo 25.000 maraka.