administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

Vijesti

U PETROVU PRIKUPLJENO 69 DOZA KRVI
Petrovo, 4.10.2018

Osamdeset devetoro humanista odazvalo se današnjoj tradicionalnoj predmiholjskoj akciji darivanja krvi u Petrovu, a u svojoj namjeri da lično doprinesu obezbjeđenju zaliha tečnosti koja život znači, uspjelo je njih šezdeset devetoro.

U SUSRET MIHOLJDANU
Petrovo, 2.10.2018

Povodom Miholjdana – Dana i Krsne slave opštine Petrovo, u narednim danima uslijediće brojne manifestacije i svečanosti, dogovoreno je na današnjem sastanku Organizacionog odbora „Miholjskog ljeta u Petrovu“.

ODRŽANA ČETRNAESTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Petrovo, 1.10.2018

NASTAVLJA SE DOBRA SARADNJA OPŠTINE I FONDA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE I ENERGETSKU EFIKASNOST
Petrovo, 1.10.2018

Više od 100.000 KM uloženo je ove godine u Petrovu u zajedničke projekte opštine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, istaknuto je danas na sastanku načelnika opštine Ozrena Petkovića i direktora Fonda Srđana Todorovića.

U ŠKOLSKIM KLUPAMA PEDESETORO PRVAČIĆA
Petrovo, 3.9.2018

U osnovnim školama „Vuk Karadžić“ Petrovo i „Sveti Sava“ Kakmuž jutros je u školske klupe sjelo ukupno 50 djaka prvaka. Najviše prvačića je u Kakmužu, njih 16, četrnaestoro je u školi u Petrovu, trinaestoro u Područnom odjeljenju u Karanovcu, te šestoro u Područnom odjeljenju u Porječini i jedan prvačić u Područnom odjeljenju u Krtovi.

POČELA TREĆA FAZA DOGRADNJE ŠKOLSKOG OBJEKTA U KARANOVCU
Petrovo, 21.8.2018

Nakon što su 2016. i 2017. godine urađeni zemljani radovi, ploče i zidanje dvije nove učionice školskog objekta Područnog odjeljenja OŠ „Sveti Sava“ Kakmuž u Karanovcu, juče su započeli radovi i na izgradnji prostora predviđenog za mokre čvorove. Uskoro se očekuje i pokrivanje kompletnog dograđenog dijela.

ODRŽANA 13. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Petrovo, 20.8.2018

U Petrovu je danas održana trinaesta redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici raspravljali o 20 tačaka dnevnog reda.

POMOĆ PETROVU STIŽE IZ DOBOJA
Petrovo, 20.7.2018

Na ime pomoći u sanaciji šteta od poplava opštini Petrovo iz gradskog budžeta u Doboju biće izdvojeno 20.000 maraka. Ovo je dogovoreno na sastanku čelnih ljudi Doboja i Petrova održanom danas u Petrovu.

NASTAVLJA SE OPREMANJE KOMUNALNOG PREDUZEĆA – STIGAO I KAMION
Petrovo, 17.7.2018

Javnom komunalnom preduzeću „Voda“ Petrovo danas je isporučen kamion smećar, specijalno komunalno vozilo za utovar i prevoz komunalnog otpada. Vrijednost vozila je 60.000 KM a sredstva su obezbijedili Fond za zaštitu životne sredine 35.000 i opština Petrovo 25.000 maraka.

ODLUKA O PROGLAŠENJU VANREDNE SITUACIJE NA DIJELU TERITORIJE OPŠTINE
Petrovo, 16.7.2018

Zamjenik načelnika opštine Petrovo Mladen Nikić danas je donio odluku o proglašenju vanredne situacije na dijelu teritorije opštine Petrovo - MZ Kakmuž i MZ Sočkovac, izazvanu stanjem elementarne nepogode, obilne padavine i poplave, koje su ovaj dio opštine Petrovo zahvatile u popodnevnim časovima u petak, 13. jula.

Imenovan je i Štab za vanredne situacije koji će obavljati operativne poslove u toku stanja elementarne nepogode.

Upućeno je obavještenje stanovnicima navedenih mjesnih zajednica, koji su pretrpjeli štete na stambenim i poslovnim objektima kao i na poljoprivrednim usjevima da istu mogu prijaviti na Info pultu u zgradi opštine svakim radnim danom od 07:00 do 15:00, do 24.07. ove godine.