administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

Vijesti

ODRŽANA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Petrovo, 10.5.2019

U Petrovu je danas održana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano upozorenje Republičke uprave Civilne zaštite na obilne padavine u dane 12, 13, i 14. maj ove godine.

Doneseni su zaključci prema kojima su svi članovi Štaba obavezni da u narednom periodu budu u pripravnosti, a viši stručni saradnici za infrastrukturu i zaštitu i spašavanje, kao i predstavnci JKP "Voda", u zadatak su dobili da izvrše obilazak alternativnog putnog pravca Vrla strana - Subašin potok, i preduzmu neophodne radnje kako bi isti bio osposobljen za odvijanje saobraćaja.

Takođe, u zadatak pomenutim službenicima Opštinske uprave dato je i da sagledaju stanje propusta, mostova i riječnih korita i preduzmu neophodne radnje za pročišćavanje istih, kako bi mogli propustiti povećan dotok vode.

Odmah nakon sastanka izvršeno je postavljanje vreća s pijeskom na kritičnim tačkama oko objekata zgrade opštine, Policijske stanice i Doma kulture u Petrovu, kako bi se spriječilo prodiranje vode u unutrašnjost objekata.

Načelnik opštine Ozren Petković još jednom je uputio poziv sugrađanima da i oni lično preduzmu mjere i radnje s ciljem odbrane imovine od eventualnih poplava.

"Mi se nadamo da nećemo biti pogođeni poplavama ili drugim elementarnim nepogodama, ali, obzirom na prognozirane količine padavina u narednim danima, moramo se pripremiti i na najgore, koliko god je u našoj moći. Iz ranijeg perioda imamo određene pokazatelje koja su to područja najkritičnija, znaju to i naši sugrađani čija su imanja ili domaćinstva bila poplavljena, te posebno njih, ali i sve ostale sugrađane, još jednom molim da urade sve što mogu kako bi zaštitili svoju imovinu i naravno živote", istakao je Petković, naglasivši da je već jutros angažovana mehanizacija na pročišćavanju pružnih propusta i kanala.

"Na žalost mi smo već nekoliko puta osjetili silu prirode, pred kojom smo skoro pa nemoćni. Ali nadam se da će nakon svih poduzetih mjera, i onoga što građani preduzmu na samozaštiti, ukoliko se i ostvare najcrnje prognooze, posledice biti daleko blaže nego što je to bilo ranije", zaključio je Petković.


[ Nazad ]