АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДАЈУ ЗАХТЈЕВА ЗА ДОДЈЕЛУ ПЛАСТЕНИКА ОД 100М2 СА ДОДАТНОМ ОПРЕМОМ ПУТЕМ СУФИНАНСИРАЊА
  Петрово, 1.9.2015

  На основу члана 43. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“ број 101/04, 42/05, 118/05,98/13), члана 57. Статута општине Петрово (Пречишћени текст „Службени гласник општине Петрово“, број 7/14) и Споразума закљученог између Општине Петрово и хуманитарних организација „MAID“ и „LDSC“, број: 02-014-6-72/15 од 10.08.2015.године, Начелник општине Петрово расписује:

  ЈАВНИ ПОЗИВ
  за предају захтјева за додјелу пластеника од 100м2 са додатном опремом путем суфинансирања

  I ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВA
  Предмет јавног позива је додјела пластеника по Пројекту „Економско оснаживање незапослених особа кроз производњу поврћа у пластеницима“. Циљ пројекта је смањење сиромаштва и помоћ економском опоравку у општини Петрово. Програм је организован на принципима сарадње и коофинансирања пројекта, гдје је омјер суфинансирања: 40% Општина Петрово (980,00 км), 40% Muslim Aid (980,00 км) и 20% корисник (490,00 км). Вриједност једног Startup pakеtа износи 2.450,00 км.

 • ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА
  Петрово, 1.9.2015

  Нова школска година у школама на територији општине Петрово почела је без икаквих сметњи а као и обично највише пажње посвећено је најмлађима, ђацима првацима. Њих укупно педесеторо наставу ће похађати у централним школама „Вук Караџић“ Петрово и „Свети Сава“ Какмуж, те у подручним одјељењима у Порјечини и Карановцу.

 • ОДРЖАНА ДВАДЕСЕТ ШЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
  Петрово, 31.8.2015

  Скупштина општине Петрово, на данашњој сједници, затражила је од начелника општине, надлежних одјељења и Полицијске станице Петрово, да свако из своје надлежности одмах приступи изради пројекта постављања саобраћајних знакова, да се преиспита одлука о одређивању радног времена угоститељских објеката те да се сви путни правци на подручју општине Петрово оспособе за безбиједно одвијање саобраћаја. Затражено је и да се закаже и одржи састанак са ЈП Путеви РС и предузећем „МГ-МИНД“ Мркоњић Град те да се врши строжија контрола саобраћаја на свим путевима општине Петрово, са посебним акцентом у дане викенда. Овакав закључак проистекао је из расправе коју су одборници водили по информацији о стању безбиједности на подручју општине Петрово за првих шест мјесеци ове године, коју је поднио командир Полицијске станице Петрово Дејан Јеремић.

 • ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ГОСПОЈИНСКЕ ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ“
  Petrovo, 30.8.2015

  У Петрову је данас, по први пут, одржана манифестација „Госпојинске дјечије радости“ која је окупила малишане и њихове родитеље са територије цијеле општине. Све бебе из општине Петрово рођене у овој години као и нешто старији малишани, чији су родитељи корисници Центра за социјални рад Петрово, укупно њих педесет двоје, на поклон су добили бицикла.
  „Наши најмлађи суграђани завређују највише пажње и љубави, не само њихових родитеља, него и друштва у цјелини. Зато смо дошли на идеју да овај дан посветимо њима и да их обрадујемо поклонима“, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

 • У НЕДЈЕЉУ МАНИФЕСТАЦИЈА „ГОСПОЈИНСКЕ ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ“
  Петрово, 24.8.2015

  Начелник општине Петрово Озрен Петковић позива родитеље дјеце рођене у 2015. години, са пребивалиштем на територији општине Петрово, да у недјељу, 30. августа, од 15:00 часова, са својим малишанима присуствују манифестацији „Госпојинске дјечије радости“.

  Манифестација ће се одржати у љетној башти Дома културе у Петрову а овом приликом сви малишани рођени током ове године на поклон ће добити бицикло.

 • Више вијести...

Документи