АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • НАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ЈЕСЕЊЕ ПРВАКЕ ПФЛ ДОБОЈ
  Петрово, 27.11.2015

  Поводом успјешног завршетка јесењег дијела сезоне 2015/2016 односно пласмана на прво мјесто на табели Подручне фудбалске лиге Добој, начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је уприличио пријем за чланове управе ФК „Звијезда“ из Какмужа. Јесењи прваци задовољни постигнутим резултатом а како истичу од великог значаја била им је подршка начелника општине и фирме „Напко бедс фактори“ (Napco beds factory).
  „Консолидовали смо своје редове и захваљујући подршци начелника општине и власника фирме „Напко бедс“ извршили смо комплетну реорганизацију клуба, тако да смо се за само једну полусезону вратили у Четврту лигу РС и то на прву позицију. Истовремено смо почели рад и са млађим селекцијама, окупили око педесет дјечака и наше амбиције су да се следеће године вратимо у Регионалну лигу, гдје смо се некад и такмичили“, рекао је Саша Самарџић, члан управе „Звијезде“, нагласивши да ће већ у наредној полусезони сениорској екипи бити прикључена четири играча из јуниорске селекције који су „гаранција за будућност клуба“.
  Начелник општине Озрен Петковић овом приликом упутио је честитке „ФК „Звијезда“ , похваливши рад и управе клуба и фудбалера.

 • ЈАВНИ ОГЛАС о продаји непокретности путем усменог јавног надметања
  Петрово, 27.11.2015

 • „ПРО-БУДУЋНОСТ“ ЈЕДАН ОД НАЈУСПЈЕШНИЈИХ ПРОЈЕКАТА У ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 20.11.2015

  Захваљујући пројекту „ПРО-Будућност“ (Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност), у ком је општина Петрово у пару са општином Грачаница, у протекле двије године на територији наше општине, реализовани су пројекти вриједности 34.169 марака. Ријеч је о бесповратним новчаним средствима које је кроз „ПРО-Будућност“, односно преко Фондације Мозаика и CRS-a (Catholic Relief Services) као имплементатора пројекта, донирао УСАИД. Међу финансираним пројектима су санација штета од поплава у Кино сали Дома културе у Петрову и у „Цедаму“ у згради општине, као и санација штете на објекту свлачионице ФК „Озрен“ која је настала након елементарне непогоде у августу прошле године, када је јак град уништио кров објекта.
  „Прве двије године реализације пројекта ПРО-Будућност у нашој општини можемо оцијенити као изузетно добре. Из Фонда солидарности овог пројекта добили смо средства када су нам била најпотребнија и захваљујући томе санирали штете од поплава у три објекта. Поред тога реализовани су и пројекти кроз које је набављена опрема за женски фудбалски клуб и изложбени штандови за Културно-туристички и спортски центар а у току је и реализација пројекта који ће омогућити курсеве односно обуку заинтересованих за старе, скоро изумрле, занате као што је ткање. Дакле пројекат ПРО-Будућност је један од најбољих пројеката који се реализују у општини Петрово“, рекао је у својој оцјени пројекта начелник општине Петрово Озрен Петковић.

 • ОДРЖАНА ДВАДЕСЕТ СЕДМА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО
  Петрово, 18.11.2015

  На данашњој двадесет седмој редовној сједници Скупштине општине Петрово усвојен је нацрт ребаланса буџета општине за ову годину којим је предложено повећање прихода са 2.322.690,00 КМ на 2.347.970,00 КМ, односно за 25.280,00 КМ. Усвојен је и нацрт буџета општине за 2016. годину којим су укупна буџетска средства планирана у износу од 2.385.910,00 КМ, што представља 2,72% више прихода у односу на буџет за 2015. годину. Оба документа упућена су у јавну расправу, која ће бити проведена деветнаестог и двадесетог новембра, након ћега ће се ребаланс буџета за ову и буџет за наредну годину у форми приједлога наћи на наредном скупштинском засиједању.

 • МИНИСТАР МИРЈАНИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 18.11.2015

  У ком правцу водити активности како би се извршила санација инфраструктурних оштећења од прошлогодишњих поплава на територији општине Петрово била је тема данашњег састанка начелника општине Озрена Петковића са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стевом Мирјанићем, одржаном у Петрову.
  „Општиња Петрово је већ поднијела захтјев Фонду солидарности који је наше министарство обрадило и сигурно у наредним данима треба очекивати сједницу Управног одбора Фонда на којој ће овај захтјев бити разматран. Надам се да ћемо наћи рјешење да се што прије уђе у реализацију и санацију ових отворених питања у општини Петрово“, рекао је након састанка министар Мирјанић, нагласивши да ће дио средстава за санацију општина Петрово обезбиједити из кредитних средстава Свјетске банке намијењених за санацију последица од поплава.
  Начелник општине Петрово Озрен Петковић изразио је наду да ће општина Петрово ипак добити средства из Фонда солидарности како би се што мање кредитно задужила.

 • Више вијести...

Документи