АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ МИНИ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ НА СПРЕЧИ
  Петрово, 1.12.2016

  На ријеци Спречи, око 1000 метара узводно од моста на путу Петрово – Ораховица, до краја новембра наредне године, биће изграђена мини хидроелектрана „МХЕ Спреча“. Ово је речено на данашњем састанку начелника општине Петрово и представника привредног друштва „ЕЕХ Хидроенергија“ д.о.о. Грачаница.

 • КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ
  Петрово, 30.11.2016

  Седамнаест одборника из девет политичких партија данас су положили свечану заклетву и званично преузели одборничке мандате. Одборник СДС-а Брано Марјановић нови је предсједник Скупштине општине Петрово. За његов избор гласало је 12 од 17 одборника. Иначе, Марјановић је непрекидно био одборник локалног парламента од поновног оснивања општине Петрово 1991. године до данас. У свом обраћању Скупштини новоизабрани предсједник је изразио наду да ће сви одборници, јединствено, радити за добробит комплетне локалне заједнице, те нагласио да ће бити прихватани сви конструктивни приједлози и од позиције и од опозиције.

 • ПЕТРОВО У ПРОЈЕКТУ РАЗВОЈА РУРАЛНОГ ПОСЛОВАЊА – У 2017. РАЗВОЈ СЕОСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ
  Петрово, 29.11.2016

  У Петрову је јуче одржан радни састанак начелника општине са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, који су у својству чланова пројектног тима презентовали Пројекат развоја руралног пословања, односно трећу компоненту овог пројекта, која се односи на развој сеоске инфраструктуре. Како је истакнуто на састанку, за ове намјене у 2017. години планирано је 200.000 марака по општини, а у пројектно подручје је ушло 20 неразвијених и изразито неразвијених општина Републике Српске, међу којима је и општина Петрово.

 • ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ
  Петрово, 23.11.2016

  Обавјештавају се пољопривредни произвођачи са простора општине Петрово заинтересовани за прољећну садњу кромпира, малина и јагода да се јаве у просторије општинске управе (канцеларија бр. 68) и упознају са условима заснивања засада.

 • ФОРМИРАНА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА ПРЕДВОЂЕНА СДС-ОМ
  Петрово, 17.11.2016

  У Петрову је данас званично формирана скупштинска већина од 11 одборника, предвођена Српском демократском странком, са којом ће још пет политичких партија заједнички политички дјеловати у наредне четири године. Поред четири одборника СДС-а у већини ће бити по два одборника ДНС-а и НДП-а, те по један одборника СРС РС, Партије уједињених пензионера и СРС – Српска у сигурне руке.

 • Више вијести...

Документи