АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ДУКАТ ЗА ПРВУ БЕБУ РОЂЕНУ У 2015. ГОДИНИ У ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 23.1.2015

  Начелник општине Петрово Озрен Петковић даровао је златним дукатом прву бебу рођену у овој години на територији општине. „Позлаћен“ је малени Петар Радић, рођен шестог јануара, иначе прво дијете Сузане и Бориса Радић из Кртове.
  „Било ми је задовољство посјетити малог Петра, који је самим рођењем имао толико среће да уђе у историју наше општине као прва беба даривана дукатом од стране општине. Пожелио сам му да га срећна звијезда прати цијели живот“, рекао је начелник Петковић, нагласивши да ће настојати да даривање прве бебе рођене у новој години постане традиционално.

 • НЕМА ПОВЕЋАЊА КОНЦЕНТРАЦИЈЕ ЖИВЕ У ВОДИ
  Петрово, 16.1.2015

  Резултати анализа узорака воде, обављених у Институту за заштиту здравља из Бања Луке и Институту за воде из Бијељине, показали су да НЕМА повећане концентрације живе у води. Анализирани су узорци воде узети на извориштима Јама у Петрову и Волујак у Какмужу, као и у просторијама основних школа у Петрову и Какмужу.
  Након опречних резултата анализа поменутих института половином децембра прошле године, техничари оба института, у присуству републичког инспектора, извршили су истовремено узорковање воде на четири локације 29.12.2014. године, рађене су одвојене анализе, а сви резултати овај пут су показали да нема повећања концентрације живе у води.

 • ШВИЦАРСКА АМБАСАДА ДОНИРАЛА ЗИМСКА ОДИЈЕЛА ЗА РАДНИКЕ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА
  Петрово, 16.1.2015

  Захваљујући донацији Амбасаде Швицарске у БиХ радници ЈКП „Вода“ Петрово опремљени су квалитетним зимским радним одијелима, што ће значајно допринијети побољшању услова рада на терену.
  Комплет одијела садржи радне хлаче, комбинезон, зимску јакну, прслук, капу и кожне чизме.
  Вриједност донације је 3600 КМ а иста је резултат добре сарадње са Амбасадом Швицарске, коју је успоставио директор ЈКП „Вода“ Бојан Марјановић.

 • НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНСТВО И МОНАШТВО У ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 15.1.2015

  Општина Петрово ће из буџета за ову годину издвојити девет хиљада конвертибилних марака за помоћ црквеним општинама у овој локалној заједници а настојаће да изнађе и додатна средства, првенствено за помоћ у изградњи парохијског дома у Карановцу, речено је данас на традиционалном новогодишњем пријему начелника општине и предсједника Скупштине општине за свештенство и монаштво Српске православне цркве.

 • ДЈЕЧИЈА НОВА ГОДИНА У ПЕТРОВУ
  Петрово, 31.12.2014

  Радост, срећа, задовољство, одушевљење, ријечи су којима се укратко може описати манифестација „Дјечија Нова година“, која је организована на идеју начелника општине Петрово. Препуна велика сала Дома културе у Петрову, са малишанима који су одушевљено пљескали глумцима дјечије представе и од Дједа Мраза преузимали новогодишње пакетиће, један је од најљепших призора који се могао видјети на територији општине Петрово у 2014. години. Пакетићима је обрадовано више од 330 малишана, односно сва дјеца са територије општине Петрово узраста до шест година, сви првачићи, дјеца из породица угрожених поплавама до 10 година старости као и дјеца са сметњама у развоју.

 • Више вијести...

Документи