АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

АСФАЛТИРАН ПУТ ПОРЈЕЧИНА - МИРИЧИНА
Петрово, 18.9.2017

У Мјесној заједници Порјечина у општини Петрово данас је асфалтирана дионица пута дужине око 1100 метара који је веза мјештана овог насеља са магистралним путем Добој-Тузла. Како истичу Порјечани ово је остварење њихове вишедеценијске жеље, те не крију задовољство и захвалност општини Петрово и начелнику општине.

САНАЦИЈА И АСФАЛТИРАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА У КАКМУЖУ И КАЛУЂЕРИЦИ
Петрово, 11.9.2017

Дијелови локалних путева према засеоцима Поточани и Волујак у Какмужу као и дио пута Калуђерица – Ступари претходних дана су санирани и пресвучени новим асфалтним слојем.

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА
Петрово, 1.9.2017

Основци из Петрова јутрос су, послије скоро три мјесеца, поново сјели у школске клупе. Упркос штрајку дијела наставног особља у ОШ „Вук Караџић“, који траје од 6. јуна, јутрос је почела нова школска година.

НА ОЗРЕНУ ОБИЉЕЖЕН ДАН НЕСТАЛИХ
Петрово, 30.8.2017

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на спомен-крсту код манастира Озрен у општини Петрово данас је обиљежен Међународни дан несталих. Истакнуто је да се са ове херојске планине још 129 Срба воде као нестали, јер њихови посмртни остаци никада нису пронађени.

ПЕТРОВО ЖАЛИ ТУРШИЈУ СВОГ
Петрово, 27.8.2017

У општини Петрово сутра ће бити Дан жалости због трагичне смрти Југослава Јокића Туршије, који је живот изгубио у саобраћајној несрећи на путу Добој-Тузла у Грачаници, у суботу 26. августа.

ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ СПРЕМНО ЗА МАЛИШАНЕ
Петрово, 14.8.2017

Постављањем ограде и фиксирањем реквизита протеклог викенда завршена је изградња и опремање дјечијег игралишта у насељу Колона у Петрову. Средствима општине Петрово, организација „Мозаик“ и „Wорлд Висион“ као и самих грађана, уређен је простор, набављене љуљачке, клацкалице, вртешка, тобоган и пењалица.

НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА ДЈЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА
Петрово, 9.8.2017

На састанкуначелника општине Петрово и представника хуманитарне организације Ворлд Вижн, одржаном јуче, постигнут је начелни договор о сарадњи ова два субјекта на изградњи нових и санацији постојећих дјечијих игралишта. Наиме, како је договорено, општина Петрово ће аплицирати пројекте изградње игралишта у Карановцу и Сочковцу те обнављање постојећих игралишта у Какмужу и Петрову.

ДЕЛЕГАЦИЈЕ АМБАСАДА ШВИЦАРСКЕ И ШВЕДСКЕ И УНДП-а У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПЕТРОВО
Петрово, 24.7.2017

У радној посјети општини Петрово данас су боравиле делегације амбасада Швицарске и Шведске у БиХ као и представници УНДП-а, с циљем да лично стекну увид у реализацију пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који се, осим у Петрову, реализује у још 19 локалних заједница Босне и Херцеговине.

ИЗДАТА НАРЕДБА ЗА СУЗБИЈАЊЕ И УНИШТАВАЊЕ АМБРОЗИЈЕ
Петрово, 19.7.2017

Начелник општине Петрово издао је наредбу којом су утврђени субјекти и мјере за сузбијање и уништавање коровске биљке амброзије, како би се спријечило њено даље ширење на територији ове општине.

ОШ „СВЕТИ САВА“ КАКМУЖ У ПРОЈЕКТУ „СИГУРНЕ ШКОЛЕ“
Петрово, 10.7.2017

У склопу пројекта „Сигурне школе у БиХ“, који реализује организација „Ворлд Вижн“ (World Vision) а финансира Њемачка коалиција за помоћ, за централни школски објекат ОШ „Свети Сава“ Какмуж биће урађен документ „Процјена угрожености школе“ а након тога и реализоване неке од предложених приоритетних мјера.