АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА ПЕДЕСЕТОРО ПРВАЧИЋА
Петрово, 3.9.2018

У основним школама „Вук Караџић“ Петрово и „Свети Сава“ Какмуж јутрос је у школске клупе сјело укупно 50 ђака првака. Највише првачића је у Какмужу, њих 16, четрнаесторо је у школи у Петрову, тринаесторо у Подручном одјељењу у Карановцу, те шесторо у Подручном одјељењу у Порјечини и један првачић у Подручном одјељењу у Кртови.

ПОЧЕЛА ТРЕЋА ФАЗА ДОГРАДЊЕ ШКОЛСКОГ ОБЈЕКТА У КАРАНОВЦУ
Петрово, 21.8.2018

Након што су 2016. и 2017. године урађени земљани радови, плоче и зидање двије нове учионице школског објекта Подручног ођељења ОШ „Свети Сава“ Какмуж у Карановцу, јуче су започели радови и на изградњи простора предвиђеног за мокре чворове. Ускоро се очекује и покривање комплетног дограђеног дијела.

ОДРЖАНА 13. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 20.8.2018

У Петрову је данас одржана тринаеста редовна сједница Скупштине општине на којој су одборници расправљали о 20 тачака дневног реда.

ПОМОЋ ПЕТРОВУ СТИЖЕ ИЗ ДОБОЈА
Петрово, 20.7.2018

На име помоћи у санацији штета од поплава општини Петрово из градског буџета у Добоју биће издвојено 20.000 марака. Ово је договорено на састанку челних људи Добоја и Петрова одржаном данас у Петрову.

НАСТАВЉА СЕ ОПРЕМАЊЕ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА – СТИГАО И КАМИОН
Петрово, 17.7.2018

Јавном комуналном предузећу „Вода“ Петрово данас је испоручен камион смећар, специјално комунално возило за утовар и превоз комуналног отпада. Вриједност возила је 60.000 КМ а средства су обезбиједили Фонд за заштиту животне средине 35.000 и општина Петрово 25.000 марака.

ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ДИЈЕЛУ ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 16.7.2018

Замјеник начелника општине Петрово Младен Никић данас је донио одлуку о проглашењу ванредне ситуације на дијелу територије општине Петрово - МЗ Какмуж и МЗ Сочковац, изазвану стањем елементарне непогоде, обилне падавине и поплаве, које су овај дио општине Петрово захватиле у поподневним часовима у петак, 13. јула.

Именован је и Штаб за ванредне ситуације који ће обављати оперативне послове у току стања елементарне непогоде.

Упућено је обавјештење становницима наведених мјесних заједница, који су претрпјели штете на стамбеним и пословним објектима као и на пољопривредним усјевима да исту могу пријавити на Инфо пулту у згради општине сваким радним даном од 07:00 до 15:00, до 24.07. ове године.

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ СА ПОЉСКИМ ЛОТ ТИМОМ
Петрово, 11.7.2018

У радној посјети општини Петрово данас је боравио командант ЕУФОР ЛОТ тима Добој пољских оружаних снага пуковник Артур Нога. Са начелником општине Озреном Петковићем, између осталог, разговарао је о санацији штета на инфраструктурним објектима на територији ове општине, коју је шестог маја задесило велико невријеме.

НАЧЕЛНИК У ПОСЈЕТИ ПРАВОСЛАВНОМ КАМПУ
Петрово, 10.7.2018

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је посјетио учеснике Православног омладинског кампа у озренском насељу Калуђерица, који се, у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске, одржава у Конаку краља Драгутина. Полазницима кампа, малишанима узраста од 12 до 15 година из цијеле зворничко-тузланске епархије, пожелио је добродошлицу у општину Петрово и комплекс манастира Озрен. Нагласио је да је ово окупљање православне омладине од великог значаја за ову локалну заједницу.

ОТВОРЕН ЧЕТВРТИ СВЕТОСАВСКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП
Петрово, 7.7.2018

У Калуђерици на Озрену вечерас је свечано отворен четврти Светосавски омладински камп који организује Мисијски фонд Епархије зворничко – тузланске, по благослову епископа Фотија. У кампу ће у двије седмодневне смјене боравити око 50 полазника узраста од 12 до 15 година из општина Прњавор, Петрово, Братунац, Сребреница, Теслић, Добој, Брчко, Зворник, Угљевик и Бијељина.

ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА УНАПРЕЂЕЊА ОБРАЗОВАЊА
Петрово, 14.6.2018

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске са 15.000 марака суфинансираће “Пројекат унапређења образовања – Петрово”, чија је укупна вриједност 30.000 марака. Друга половина средстава већ је одобрена од организације Ворлд Вижн, тако да ће обје основне школе и Средњошколски центар Петрово добити по 10.000 без издвајања средстава из општинског буџета.