АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ РВИ ДОБИЛО КАНЦЕЛАРИЈСКИ ПРОСТОР
Петрово, 9.3.2018

У Петрову је данас свечано отворена канцеларија општинског Удружења ратних војних инвалида, смјештена у приземљу Дома културе у Петрову, приступачна свим члановима, са комплетним намјештајем и централним гријањем.

ОСМОМАРТОВСКИ ПОКЛОНИ МАЈКАМА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА
Петрово, 7.3.2018

Уочи 8. марта, Међународног дана жена, свим мајкама погинулих бораца Војске Републике Српске из општине Петрово, као и из насеља Сижје и Пањик, данас су уручени осмомартовски поклони.

ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 23.2.2018

ПОМОЋ ПОЉСКИХ ВОЈНИКА ЗА ДВИЈЕ ПОРОДИЦЕ
Петрово, 2.2.2018

Припадници пољског контингента ЕУФОР-а данас су довезли помоћ у виду прехрамбено-хигијенских артикала за породицу Ђурановић Саше из Петрова и Марјановић Руже из Какмужа. Помоћ су прикупили војници и команданти личним средствима, јер желе, како кажу, да их се и послије окончања њихове мисије у БиХ овдашње становништво сјећа по лијепим гестама. Породице којима је уручена помоћ одабране су након консултација са ОО Црвеног крста и Центром за социјални рад Петрово.

МИНИСТАРСТВО НЕМА ПАРА ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТА ОД ОЛУЈЕ
Петрово, 5.1.2018

Општина Петрово, односно њени грађани који су претрпјели штете од олујног вјетра 11. и 12. децембра прошле године, неће добити никакву финансијску помоћ од Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. На захтјев за финансијску помоћ, који је начелник општине упутио поменутом министарству, одговорено је да, осим планираних два милиона за све неразвијене општине Српске, министарство нема других извора финансирања те не може удовољити захтјеву из Петрова.

ЧЕСТИТКА
Петрово, 29.12.2017

НОВЕ СТОТИНЕ МЕТАРА АСФАЛТА ПРЕМА ГРОБЉУ БРЂАНИ У ПЕТРОВУ, ПРИПРЕМЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ У СОЧКОВЦУ
Петрово, 18.12.2017

У Петрову су окончани радови на асфалтирању око 350 метара дионице пута према гробљу Брђани, а исто толико биће асфалтирано и у Сочковцу, пут ка Зарићима, гдје су у току радови на ископу канала и припреми подлоге за асфалт. Као приоритетне ове пројекте одредили су мјештани Петрова односно Сочковца, а средства за реализацију у висини од око 46.000 марака обезбијеђена су кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

ПРЕСТАНАК ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Петрово, 14.12.2017

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Петрово донесена је одлука којом се укида одлука о проглашењу ванредне ситуације донесена 12.12.2017. године.

И ДАЉЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ
Петрово, 13.12.2017

У општини Петрово и даље је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања, донешена на јучерашњем састанку Штаба за ванредне ситуације. Како је речено на јутрошњем састанку Штаба, иако је стање на терену значајно боље у односу на јучерашњи дан, ипак све штете нису саниране нити су сви локални путеви у потпуности очишћени од оборених дебала.

АСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ДО СТУДЕНОГ ПОТОКА
Петрово, 30.11.2017

У Петрову је данас асфалтирана дионица пута Озренски мост-Студени поток дужине 260 метара која, према наводима из захтјева за асфалтирање Савјета мјесне заједнице Петрово упућеног начелнику општине, има велики значај за развој туризма, привреде и пољопривреде, јер исту користи велики број становника општине Петрово, регистровани пољопривредни произвођачи у насељу Брезици али и туриста који у току године посјете дестинације на Озрену.