АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ПРИПРЕМЕ ЗА ЗИМСКО ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА
Петрово, 14.11.2017

Начелник општине Петрово Озрен Петковић са сарадницима одржао је данас састанак са предсједницима односно представницима Савјета свих седам мјесних заједница са подручја општине, на ком је разговарано о зимском одржавању путева и улица у предстојећој сезони.

ВЛАДА ЈАПАНА ОБЕЗБИЈЕДИЛА 800.000 МАРАКА ЗА ДЕМИНИРАЊЕ
Петрово, 9.11.2017

За три локалне заједнице у БиХ, међу којима је и општина Петрово, Влада Јапана обезбиједила је око 800.000 марака намијењених деминирању 337.491 м2 површине загађене минама. Грант уговора за пројекат подршке процесу деминирања у БиХ данас су, на свечаној церемонији уприличеној у амбасади Јапана у Сарајеву, потписали амбасадор Јапана Казуjа Огава (Kazuya Ogawa) и амбасадор Томаж Ловренчич, вршилац дужности директора ИТФ-а (Унапређење људске сигурности), непрофитне хуманитарне организације коју је основала Влада Словеније.
Свечаној церемонији присуствовала је и амбасадор САД-а у БиХ Морин Кормак (Maureen Cormack), јер ће Амбасада САД-а пројекат суфинансирати са 24.000 евра.

НОВИ АСФАЛТ У УЛИЦИ ВЕЉКА ВУКОВИЋА
Петрово, 20.10.2017

Захваљујући предузећу „Геокоп“, које је и инвеститор и извођач радова, девет стотина четрдесет метара дужине Улице Вељка Вуковића у Петрову, у ширини од пет метара, под новим је слојем асфалта. Ријеч је о веома важној путној комуникацији којом је, поред путничког, усмјерен комплетан теретни саобраћај.

Пројекат за опоравак од поплава објављује: ЈАВНИ ПОЗИВ
Петрово, 10.10.2017

За одабир корисника и корисница из социјално угрожених категорија становништва, за изградњу и санацију стамбених јединица уништених или оштећених у поплавама 2014. године.

СПРЕМАЈУ СЕ МИХОЉДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ
Петрово, 29.9.2017

У Петрову је данас одржан састанак Организационог одбора за обиљежавање Михољдана, Дана и Крсне славе ове општине.

ПРЕКИНУТ ШТРАЈК ПРОСВЈЕТАРА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“, УЧЕНИЦИ ОД СУТРА У КЛУПАМА
Петрово, 26.9.2017

Сви ученици ОШ „Вук Караџић“ Петрово од сутра ће сјести у школске клупе а наставници који су штрајковали од почетка јуна вратиће се на своја радна мјеста. Ово је договорено на данашњем састанку представника Министарства просвјете и културе Републике Српске и локалне самоуправе са просвјетарима који су у претходних три мјесеца били у штрајку, одржаном у школи у Петрову.

ОДРЖАНА СЕДМА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 20.9.2017

На данашњем засиједању Скупштине општине Петрово без расправе је усвојен Извјештај о извршењу буџета општине за првих шест мјесеци ове године, у ком је наведено да су од првог јануара до тридесетог јуна ове године укупни буџетски приходи и примици остварени у износу од 1.099.663 марке или 42,58% од планираних средстава за ову годину. Истовремено, укупна буџетска потрошња износила је 1.122.330 марака, што је за 6,55% мање од планираних средстава. Међутим, и поред смањења потрошње мањак прихода у односу на расходе износио је 22.667 марака.

АСФАЛТИРАН ПУТ ПОРЈЕЧИНА - МИРИЧИНА
Петрово, 18.9.2017

У Мјесној заједници Порјечина у општини Петрово данас је асфалтирана дионица пута дужине око 1100 метара који је веза мјештана овог насеља са магистралним путем Добој-Тузла. Како истичу Порјечани ово је остварење њихове вишедеценијске жеље, те не крију задовољство и захвалност општини Петрово и начелнику општине.

САНАЦИЈА И АСФАЛТИРАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА У КАКМУЖУ И КАЛУЂЕРИЦИ
Петрово, 11.9.2017

Дијелови локалних путева према засеоцима Поточани и Волујак у Какмужу као и дио пута Калуђерица – Ступари претходних дана су санирани и пресвучени новим асфалтним слојем.

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА
Петрово, 1.9.2017

Основци из Петрова јутрос су, послије скоро три мјесеца, поново сјели у школске клупе. Упркос штрајку дијела наставног особља у ОШ „Вук Караџић“, који траје од 6. јуна, јутрос је почела нова школска година.