АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

НАСТАВЉА СЕ ОПРЕМАЊЕ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА – СТИГАО И КАМИОН
Петрово, 17.7.2018

Јавном комуналном предузећу „Вода“ Петрово данас је испоручен камион смећар, специјално комунално возило за утовар и превоз комуналног отпада. Вриједност возила је 60.000 КМ а средства су обезбиједили Фонд за заштиту животне средине 35.000 и општина Петрово 25.000 марака.

ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ДИЈЕЛУ ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 16.7.2018

Замјеник начелника општине Петрово Младен Никић данас је донио одлуку о проглашењу ванредне ситуације на дијелу територије општине Петрово - МЗ Какмуж и МЗ Сочковац, изазвану стањем елементарне непогоде, обилне падавине и поплаве, које су овај дио општине Петрово захватиле у поподневним часовима у петак, 13. јула.

Именован је и Штаб за ванредне ситуације који ће обављати оперативне послове у току стања елементарне непогоде.

Упућено је обавјештење становницима наведених мјесних заједница, који су претрпјели штете на стамбеним и пословним објектима као и на пољопривредним усјевима да исту могу пријавити на Инфо пулту у згради општине сваким радним даном од 07:00 до 15:00, до 24.07. ове године.

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ СА ПОЉСКИМ ЛОТ ТИМОМ
Петрово, 11.7.2018

У радној посјети општини Петрово данас је боравио командант ЕУФОР ЛОТ тима Добој пољских оружаних снага пуковник Артур Нога. Са начелником општине Озреном Петковићем, између осталог, разговарао је о санацији штета на инфраструктурним објектима на територији ове општине, коју је шестог маја задесило велико невријеме.

НАЧЕЛНИК У ПОСЈЕТИ ПРАВОСЛАВНОМ КАМПУ
Петрово, 10.7.2018

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је посјетио учеснике Православног омладинског кампа у озренском насељу Калуђерица, који се, у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске, одржава у Конаку краља Драгутина. Полазницима кампа, малишанима узраста од 12 до 15 година из цијеле зворничко-тузланске епархије, пожелио је добродошлицу у општину Петрово и комплекс манастира Озрен. Нагласио је да је ово окупљање православне омладине од великог значаја за ову локалну заједницу.

ОТВОРЕН ЧЕТВРТИ СВЕТОСАВСКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП
Петрово, 7.7.2018

У Калуђерици на Озрену вечерас је свечано отворен четврти Светосавски омладински камп који организује Мисијски фонд Епархије зворничко – тузланске, по благослову епископа Фотија. У кампу ће у двије седмодневне смјене боравити око 50 полазника узраста од 12 до 15 година из општина Прњавор, Петрово, Братунац, Сребреница, Теслић, Добој, Брчко, Зворник, Угљевик и Бијељина.

ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА УНАПРЕЂЕЊА ОБРАЗОВАЊА
Петрово, 14.6.2018

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске са 15.000 марака суфинансираће “Пројекат унапређења образовања – Петрово”, чија је укупна вриједност 30.000 марака. Друга половина средстава већ је одобрена од организације Ворлд Вижн, тако да ће обје основне школе и Средњошколски центар Петрово добити по 10.000 без издвајања средстава из општинског буџета.

ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ ГРОБЉА ЛУЖАНИ
Петрово, 11.6.2018

Протекле седмице започели су радови на припреми терена за изградњу новог гробља Лужани у Петрову, на локацији у близини постојећег гробља, површине 6,2 дунума, коју је општина Петрово купила прошле године.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ДО ДАЉЊЕГ
Петрово, 11.5.2018

Стање проузроковано елементарном непогодом, која је територију општине Петрово задесила прошлог викенда, још увијек није нормализовано, тако да одлука о проглашењу ванредне ситуације остаје на снази до даљњег.

И ДАЉЕ НА СНАЗИ ОДЛУКА О ВАНРЕДНОМ СТАЊУ
Петрово, 9.5.2018

На сједници Штаба за ванредне ситуације општине Петрово, одржаној јутрос, одлучено је да Одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији општине остаје на снази до даљњег.

ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ И „ВОДА СРПСКЕ“ БОРАВИЛИ У ПЕТРОВУ
Петрово, 8.5.2018

Екипе Јавне установе "Воде Српске" и општине Петрово у наредном периоду обићи ће водотоке на подручју општине и лоцирати проблематична мјеста да би се израдила одоговарајућа студија за регулацију бујичних потока који дуже вријеме праве проблеме овој локалној заједници.
Ово је договорено на данашњем састанку представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, "Вода Српске" и општинске управе Петрово.