АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

У ПЕТРОВУ ПРИКУПЉЕНО 69 ДОЗА КРВИ
Петрово, 4.10.2018

Осамдесет деветоро хуманиста одазвало се данашњој традиционалној предмихољској акцији даривања крви у Петрову, а у својој намјери да лично допринесу обезбјеђењу залиха течности која живот значи, успјело је њих шездесет деветоро.

У СУСРЕТ МИХОЉДАНУ
Петрово, 2.10.2018

Поводом Михољдана – Дана и Крсне славе општине Петрово, у наредним данима услиједиће бројне манифестације и свечаности, договорено је на данашњем састанку Организационог одбора „Михољског љета у Петрову“.

ОДРЖАНА ЧЕТРНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 1.10.2018

НАСТАВЉА СЕ ДОБРА САРАДЊА ОПШТИНЕ И ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ
Петрово, 1.10.2018

Више од 100.000 КМ уложено је ове године у Петрову у заједничке пројекте општине и Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, истакнуто је данас на састанку начелника општине Озрена Петковића и директора Фонда Срђана Тодоровића.

У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА ПЕДЕСЕТОРО ПРВАЧИЋА
Петрово, 3.9.2018

У основним школама „Вук Караџић“ Петрово и „Свети Сава“ Какмуж јутрос је у школске клупе сјело укупно 50 ђака првака. Највише првачића је у Какмужу, њих 16, четрнаесторо је у школи у Петрову, тринаесторо у Подручном одјељењу у Карановцу, те шесторо у Подручном одјељењу у Порјечини и један првачић у Подручном одјељењу у Кртови.

ПОЧЕЛА ТРЕЋА ФАЗА ДОГРАДЊЕ ШКОЛСКОГ ОБЈЕКТА У КАРАНОВЦУ
Петрово, 21.8.2018

Након што су 2016. и 2017. године урађени земљани радови, плоче и зидање двије нове учионице школског објекта Подручног ођељења ОШ „Свети Сава“ Какмуж у Карановцу, јуче су започели радови и на изградњи простора предвиђеног за мокре чворове. Ускоро се очекује и покривање комплетног дограђеног дијела.

ОДРЖАНА 13. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 20.8.2018

У Петрову је данас одржана тринаеста редовна сједница Скупштине општине на којој су одборници расправљали о 20 тачака дневног реда.

ПОМОЋ ПЕТРОВУ СТИЖЕ ИЗ ДОБОЈА
Петрово, 20.7.2018

На име помоћи у санацији штета од поплава општини Петрово из градског буџета у Добоју биће издвојено 20.000 марака. Ово је договорено на састанку челних људи Добоја и Петрова одржаном данас у Петрову.

НАСТАВЉА СЕ ОПРЕМАЊЕ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА – СТИГАО И КАМИОН
Петрово, 17.7.2018

Јавном комуналном предузећу „Вода“ Петрово данас је испоручен камион смећар, специјално комунално возило за утовар и превоз комуналног отпада. Вриједност возила је 60.000 КМ а средства су обезбиједили Фонд за заштиту животне средине 35.000 и општина Петрово 25.000 марака.

ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ДИЈЕЛУ ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 16.7.2018

Замјеник начелника општине Петрово Младен Никић данас је донио одлуку о проглашењу ванредне ситуације на дијелу територије општине Петрово - МЗ Какмуж и МЗ Сочковац, изазвану стањем елементарне непогоде, обилне падавине и поплаве, које су овај дио општине Петрово захватиле у поподневним часовима у петак, 13. јула.

Именован је и Штаб за ванредне ситуације који ће обављати оперативне послове у току стања елементарне непогоде.

Упућено је обавјештење становницима наведених мјесних заједница, који су претрпјели штете на стамбеним и пословним објектима као и на пољопривредним усјевима да исту могу пријавити на Инфо пулту у згради општине сваким радним даном од 07:00 до 15:00, до 24.07. ове године.