АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ДО ДАЉЊЕГ
Петрово, 11.5.2018

Стање проузроковано елементарном непогодом, која је територију општине Петрово задесила прошлог викенда, још увијек није нормализовано, тако да одлука о проглашењу ванредне ситуације остаје на снази до даљњег.

И ДАЉЕ НА СНАЗИ ОДЛУКА О ВАНРЕДНОМ СТАЊУ
Петрово, 9.5.2018

На сједници Штаба за ванредне ситуације општине Петрово, одржаној јутрос, одлучено је да Одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији општине остаје на снази до даљњег.

ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ И „ВОДА СРПСКЕ“ БОРАВИЛИ У ПЕТРОВУ
Петрово, 8.5.2018

Екипе Јавне установе "Воде Српске" и општине Петрово у наредном периоду обићи ће водотоке на подручју општине и лоцирати проблематична мјеста да би се израдила одоговарајућа студија за регулацију бујичних потока који дуже вријеме праве проблеме овој локалној заједници.
Ово је договорено на данашњем састанку представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, "Вода Српске" и општинске управе Петрово.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ПОДРУЧЈУ ЦИЈЕЛЕ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО
Петрово, 7.5.2018

Након што је територију општине Петрово у раним јутарњим часовима јуче захватило јако невријеме а бујичне воде направиле огромне штете на терену, Кризни штаб општине на јутрошњем засиједању донио је одлуку о проглашењу ванредне ситуације.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ С НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА
Петрово, 4.5.2018

Седам нових студената од ове године биће стипендисти општине Петрово. Уговор о стипендирању студенти, односно њихови родитељи, скупа са начелником општине потписали су данас.

РЕКОРДАН ОДЗИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
Петрово, 4.5.2018

Из године у годину број добровољних давалаца крви на територији општине Петрово полако али сигурно расте. Тако се данашњој акцији одазвало 88 давалаца а крв је даривало њих 72, чиме је оборен рекорд у броју прикупљаних доза у акцијама које се у Петрову традиционално организују два пута годишње.

ПРОБЛЕМ ЗАТРОВАНЕ СПРЕЧЕ: У ЛУКАВЦУ ЗАСИЈЕДАО КШЦЗ, ОПШТИНА ПЕТРОВО У СТАЛНОМ КОНТАКТУ СА НАДЛЕЖНИМА
Петрово, 3.5.2018

У Лукавцу је у понедјељак одржана прва ванредна сједница Кантоналног штаба ЦЗ Тузланског кантона, на ком је извршена анализа ситуације изазване акцидентом на таложници „Бијело море“ предузећа „Сисецам Сода Лукавац“ 27. априла, који је проузроковао загађење околног земљишта и ријеке Спрече.

ОДРЖАНА 11. СЈЕДНИЦА СО - УСВОЈЕН ПРОГРАМ КАПИТАЛНИХ УЛАГАЊА
Петрово, 25.4.2018

Од 298.280 марака, колико је у општинском буџету планирано за капитална улагања у овој години, 32.000 биће издвојено за пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, 20.000 за „Пројекат развоја руралног пословања“ док је 62.000 марака планирано за асфалтирања локалних путева, по принципу марка на марку (грађани – буџет општине).

Програмом капиталних улагања у 2018. години, који је усвојен на данашњем засједању Скупштине општине, 21.500 марака планирано је за израду истражне хидрогеолошке бушотине и бунара питке воде у МЗ Калуђерица а пет хиљада марака за изградњу споменика погинулим борцима ове мјесне заједнице.

РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ПОВРШИНСКИХ ВОДА НА ПУТУ У КАРАНОВЦУ
Петрово, 25.4.2018

У Карановцу су у току радови на уградњи одводних цијеви на путу у непосредној близини старог задружног дома а циљ је одводња површинских вода.

ОБЈАВЉЕНЕ ПРЕЛИМИНАРНЕ РАНГ ЛИСТЕ КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА ИЗГРАДЊУ И САНАЦИЈУ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА КРОЗ ПРОЈЕКАТ ОПОРАВКА ОД ПОПЛАВА И КЛИЗИШТА
Петрово, 19.3.2018

Након што је проведена прописана процедура данас су објављене Прелиминарне ранг листе корисника помоћи за изградњу односно санацију стамбених објеката уништених или оштећених у поплавама и клизиштима 2014. године.