АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈЕ АМБАСАДА ШВИЦАРСКЕ И ШВЕДСКЕ И УНДП-а У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПЕТРОВО
Петрово, 24.7.2017

У радној посјети општини Петрово данас су боравиле делегације амбасада Швицарске и Шведске у БиХ као и представници УНДП-а, с циљем да лично стекну увид у реализацију пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који се, осим у Петрову, реализује у још 19 локалних заједница Босне и Херцеговине.

ИЗДАТА НАРЕДБА ЗА СУЗБИЈАЊЕ И УНИШТАВАЊЕ АМБРОЗИЈЕ
Петрово, 19.7.2017

Начелник општине Петрово издао је наредбу којом су утврђени субјекти и мјере за сузбијање и уништавање коровске биљке амброзије, како би се спријечило њено даље ширење на територији ове општине.

ОШ „СВЕТИ САВА“ КАКМУЖ У ПРОЈЕКТУ „СИГУРНЕ ШКОЛЕ“
Петрово, 10.7.2017

У склопу пројекта „Сигурне школе у БиХ“, који реализује организација „Ворлд Вижн“ (World Vision) а финансира Њемачка коалиција за помоћ, за централни школски објекат ОШ „Свети Сава“ Какмуж биће урађен документ „Процјена угрожености школе“ а након тога и реализоване неке од предложених приоритетних мјера.

ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОПШТИНЕ ПЕТРОВО
Петрово, 28.6.2017

Поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, данас је, полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен соби у згради општине, одата почаст борцима ВРС са подручја општине Петрово који су своје животе уградили у темеље Републике Српске. Цвијеће су положиле делегације породица погинулих бораца, руководство општине Петрово и делегације Oпштинске борачке организације.

МИНИСТАР ГЛУХАКОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПЕТРОВО
Петрово, 27.6.2017

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић је данас у Петрову рекао да Влада Републике Српске даје пуну подршку развоју ове локалне заједнице. Глухаковић је као примјер добре праксе навео заједнички пројекат изградње бањско-туристичког комплекса "Терме Озрен", у озренском насељу Какмуж, у којем су препознали значајног инвеститора, "Милојевић Гиље-гас" из Србије, којем је додијељена постојећа неперспективна имовина. Глухаковић, који је данас посјетио локалну управу у Петрову и градилиште "Терме Озрен", рекао је новинарима да је изградња бањског комплекса до сада највећи пројекат у овој локалној заједници.

У СОЧКОВЦУ ОТВОРЕН ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР
Петрово, 23.6.2017

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је у Сочковцу свечано отворио Друштвени центар, опремљени простор намијењен представницима свих мјесних заједница, удружења, организација и свих грађана са подручја цијеле општине Петрово.

Заједничким средствима УНДП-а (пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“) и општине Петрово, у износу од око 20.000 марака, претходно је завршена адаптација зграде Дома културе и спољашње уређење те набављен намјештај и рачунарска опрема.

ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАЧАНИЦЕ И ФРАНЦУСКОГ ФЛОРИЈА У ПОСЈЕТИ ПЕТРОВУ
Петрово, 1.6.2017

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је угостио колегу из општине Грачаница Нусрета Хелића и делегацију грачаничког побратимнског града Флори из Француске, предвођену начелницом Маријом Њес. Гости су потом посјетили и комплекс манастира Озрен.

ОЗРЕНЦИ ЗАХВАЛНИ ОЗРЕНУ
Петрово, 25.5.2017

У знак захвалности за велику и свесрдну подршку општине Петрово, прије свега начелника Озрена Петковића, у реализацији пројекта изградње спомен-капеле у Тумарама, представници Завичајног удружења „Озрен“ са сједиштем у Добоју данас су начелнику општине уручили пригодне поклоне и захвалнице.
„Начелник Петковић нас је и финансијски али и у сваком другом погледу подржавао и храбрио, тако да смо заједничким снагама окончали овај крупан пројекат и 30. јула прошле године освештали капелу са именима 613 погинулих бораца са подручју јужног дијела Озрена, чија је изградња коштала преко 50.000 марака. Осјетили смо потребу да се барем овим скромним поклоном захвалимо начелнику за све што је учинио за нас, у сваком погледу“, рекао је предсједник Скупштине Завичајног удружења „Озрен“ Војо Стјепановић.

ДЕМИНИРАЊЕ У КАРАНОВЦУ И КАКМУЖУ
Петрово, 8.5.2017

Око 13.000 метара квадратних површине загађене минама у насељима Карановац и Какмуж у општини Петрово, биће деминирано до краја овог мјесеца. Деминери компаније „Удружење за елиминацију мина“ задатке су отворили у петак а средства за деминирање обезбијеђена су од стране Америчког Стејт Дипартмента ( State Department).

СЛУЖБЕНИЦИ У АКЦИЈИ
Петрово, 26.4.2017

Службеници и руководиоци општинске администрације, Центра за социјални рад и ЈУ „Културно-туристички и спортски центар“ Петрово, потпомогнути активистима Општинске организације Црвеног крста, данас су извели традиционалну акцију уређења центра Петрово. Уређене су зелене површине око зграде општине, жива ограда и цвјећњаци у спомен гробљу, а одвоз прикупљеног отпада извршило је ЈКП „Вода“ Петрово.