АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОЗРЕНЦИ ЗАХВАЛНИ ОЗРЕНУ
Петрово, 25.5.2017

У знак захвалности за велику и свесрдну подршку општине Петрово, прије свега начелника Озрена Петковића, у реализацији пројекта изградње спомен-капеле у Тумарама, представници Завичајног удружења „Озрен“ са сједиштем у Добоју данас су начелнику општине уручили пригодне поклоне и захвалнице.
„Начелник Петковић нас је и финансијски али и у сваком другом погледу подржавао и храбрио, тако да смо заједничким снагама окончали овај крупан пројекат и 30. јула прошле године освештали капелу са именима 613 погинулих бораца са подручју јужног дијела Озрена, чија је изградња коштала преко 50.000 марака. Осјетили смо потребу да се барем овим скромним поклоном захвалимо начелнику за све што је учинио за нас, у сваком погледу“, рекао је предсједник Скупштине Завичајног удружења „Озрен“ Војо Стјепановић.

ДЕМИНИРАЊЕ У КАРАНОВЦУ И КАКМУЖУ
Петрово, 8.5.2017

Око 13.000 метара квадратних површине загађене минама у насељима Карановац и Какмуж у општини Петрово, биће деминирано до краја овог мјесеца. Деминери компаније „Удружење за елиминацију мина“ задатке су отворили у петак а средства за деминирање обезбијеђена су од стране Америчког Стејт Дипартмента ( State Department).

СЛУЖБЕНИЦИ У АКЦИЈИ
Петрово, 26.4.2017

Службеници и руководиоци општинске администрације, Центра за социјални рад и ЈУ „Културно-туристички и спортски центар“ Петрово, потпомогнути активистима Општинске организације Црвеног крста, данас су извели традиционалну акцију уређења центра Петрово. Уређене су зелене површине око зграде општине, жива ограда и цвјећњаци у спомен гробљу, а одвоз прикупљеног отпада извршило је ЈКП „Вода“ Петрово.

УСКОРО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У КОЛОНИ
Петрово, 25.4.2017

У Улуци Колона 15. мај у Петрову данас су започели радови на припреми терена за постављање дјечијег игралишта. Наиме, група грађана из овог дијела Петрово осмислила је и на јавни позив пројекта „ПРО-Будућност“ аплицирала пројекат „Гласај ДА за дјечије игралиште“, за шта су одобрена средства у износу од 2.000 марака. Исто толико средстава издвојиће се и из буџета општине, тако да ће малишани ускоро добити ограђено игралиште са љуљачкама, клацкалицама, тобоганом и другим реквизитима прилагођеним дјечијем узрасту и потребама.

ОДРЖАНА ПЕТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 21.4.2017

У буџету општине Петрово за ову годину за капитална улагања планирано је 264.700 марака, а према данас усвојеном програму 40.000 марака биће утрошено за реализацију Пројекта развоја руралног пословања, 39.000 за пројекат Јачање улоге МЗ у БиХ, 30.000 биће утрошено за инвестиционо одржавање путева, 26.600 за опремање Туристичке зоне, 16.500 за уређење туристичког кампа, док је за израду Шумско привредне основе за приватне шуме планирано 28.000 а за израду пројектне документације за инфраструктурне објекте у Туристичкој зони, обданиште и утопљавање зграде општине 10.000 марака. По 15.000 марака планирано је за набавку опреме за потребе двије основне школе и Средњошколског цетра и набавку опреме за противпожарну заштиту.

ОСНОВЦИ ЗА ПРИМЈЕР
Петрово, 7.4.2017

Педесетак ученика виших разреда Основне школе „Вук Караџић“ Петрово данас су својим примјером показали како се чува животна средина. У шетњи главном улицом кроз центар Петрова, од Ковачевог моста до зграде општине, покупили су смеће поред пута и на тај начин дали свој допринос традиционалној акцији „Април мјесец чистоће“.

ИЗВЈЕШТАЈНА СКУПШТИНА ОО ЦРВЕНОГ КРСТА
Петрово, 6.4.2017

Чланови Скупштине Општинске организације Црвеног крста Петрово данас су одржали сједницу на којој су разматрани и усвојени извјештаји о раду и оствареним приходима и расходима у прошлој години.

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ РС
Петрово, 4.4.2017

Служењем парастоса, прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-плочу погинулим припадницима Полицијске станице, у Петрову је данас обиљежен 4. април - Дан полиције Републике Српске. Цвијеће су положиле делегације Полицијске станице и општине Петрово.

УЧЕНИЦИ ДАЛИ СВОЈ ДОПРИНОС ПОШУМЉАВАЊУ
Петрово, 4.4.2017

Ученици и ученице Основне школе „Вук Караџић“ из Петрова, њих 62, данас су дали свој допринос пошумљавању терена на подручју општине Петрово, тако што су засадили саднице црног бора на подручју слива ријеке Јадрине на Озрену.

АПРИЛ МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ ПОД МОТОМ „СПРИЈЕЧИМО И КАЗНИМО НЕСАВЈЕСНЕ СУГРАЂАНЕ“
Петрово, 31.3.2017

„Крајње је вријеме да станемо у крај несавјесним суграђанима који годинама бацају смеће по шумама и ријечним токовима, загађујући на тај начин животну средину свих нас. Зато позивамо свакога ко види или зна ко је бацио смеће тамо гдје му није мјесто, да позове надлежну општинску службу или комуналну полицију и анонимно пријави загађивача“, порука је са данашњег састанка радне групе акције „Април мјесец чистоће“.

Бројеви телефона путем којих се могу пријавити наведени случајеви су 053/262-705 или 053/262-711.