АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

МИНИСТАРСТВО НЕМА ПАРА ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТА ОД ОЛУЈЕ
Петрово, 5.1.2018

Општина Петрово, односно њени грађани који су претрпјели штете од олујног вјетра 11. и 12. децембра прошле године, неће добити никакву финансијску помоћ од Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. На захтјев за финансијску помоћ, који је начелник општине упутио поменутом министарству, одговорено је да, осим планираних два милиона за све неразвијене општине Српске, министарство нема других извора финансирања те не може удовољити захтјеву из Петрова.

ЧЕСТИТКА
Петрово, 29.12.2017

НОВЕ СТОТИНЕ МЕТАРА АСФАЛТА ПРЕМА ГРОБЉУ БРЂАНИ У ПЕТРОВУ, ПРИПРЕМЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ У СОЧКОВЦУ
Петрово, 18.12.2017

У Петрову су окончани радови на асфалтирању око 350 метара дионице пута према гробљу Брђани, а исто толико биће асфалтирано и у Сочковцу, пут ка Зарићима, гдје су у току радови на ископу канала и припреми подлоге за асфалт. Као приоритетне ове пројекте одредили су мјештани Петрова односно Сочковца, а средства за реализацију у висини од око 46.000 марака обезбијеђена су кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

ПРЕСТАНАК ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Петрово, 14.12.2017

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Петрово донесена је одлука којом се укида одлука о проглашењу ванредне ситуације донесена 12.12.2017. године.

И ДАЉЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ
Петрово, 13.12.2017

У општини Петрово и даље је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања, донешена на јучерашњем састанку Штаба за ванредне ситуације. Како је речено на јутрошњем састанку Штаба, иако је стање на терену значајно боље у односу на јучерашњи дан, ипак све штете нису саниране нити су сви локални путеви у потпуности очишћени од оборених дебала.

АСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ДО СТУДЕНОГ ПОТОКА
Петрово, 30.11.2017

У Петрову је данас асфалтирана дионица пута Озренски мост-Студени поток дужине 260 метара која, према наводима из захтјева за асфалтирање Савјета мјесне заједнице Петрово упућеног начелнику општине, има велики значај за развој туризма, привреде и пољопривреде, јер исту користи велики број становника општине Петрово, регистровани пољопривредни произвођачи у насељу Брезици али и туриста који у току године посјете дестинације на Озрену.

СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ – НАЦРТ БУЏЕТА УПУЋЕН У ЈАВНУ РАСПРАВУ
Петрово, 27.11.2017

На данашњој осмој редовној сједници Скупштине општине Петрово усвојен је нацрт буџета ове општине за наредну годину, према ком ће у општинску касу бити прикупљено 2.590.240 марака, што је за 0,29% више у односу на буџет ове године.

SNAGA NIJE NASILJE
Петрово, 25.11.2017

У партнерству са Центром за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске прикључујемо се глобалној кампањи „16 дана активизма борбе против насиља над женама“, која се широм свијета обиљежава у периоду од 25.новембра (Међународни дан борбе против насиља над женама) до 10.децембра (Дан људских права).

ВАТРОГАСЦИ ДОБИЛИ НОВУ ОПРЕМУ
Петрово, 23.11.2017

Комплет униформи за 15 припадника ДВЈ Петрово, ГПС уређај, торбе са комплетима прве помоћи и носила за транспорт повријеђених, шатор за ургентни прихват и смјештај унесрећених, лампе за ноћне потраге као и ротациона косачица за неприступачне терене, дио су опреме која је данас свечано предата Добровољној ватрогасној јединици, захваљујући којој ће убудуће ватрогасци, цивилна заштита и остали учесници у акцијама помоћи и спашавања бити значајно ефикаснији.

ЛОВЦИ НАЈАВИЛИ АКЦИЈЕ УКЛАЊАЊА ПАСА ЛУТАЛИЦА
Петрово, 23.11.2017

Ловачко удружење „Озрен“ Петрово, како је одлучено на сједници Управног одбора овог удружења, на захтјев Општинске управе организоваће акције уклањања паса луталица који се крећу без контроле по ловишту.

Акције ће бити проведене три узастопне недјеље и то 26. новембра, 3. и 10. децембра.