АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОДРЖАНА ПЕТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
Петрово, 21.4.2017

У буџету општине Петрово за ову годину за капитална улагања планирано је 264.700 марака, а према данас усвојеном програму 40.000 марака биће утрошено за реализацију Пројекта развоја руралног пословања, 39.000 за пројекат Јачање улоге МЗ у БиХ, 30.000 биће утрошено за инвестиционо одржавање путева, 26.600 за опремање Туристичке зоне, 16.500 за уређење туристичког кампа, док је за израду Шумско привредне основе за приватне шуме планирано 28.000 а за израду пројектне документације за инфраструктурне објекте у Туристичкој зони, обданиште и утопљавање зграде општине 10.000 марака. По 15.000 марака планирано је за набавку опреме за потребе двије основне школе и Средњошколског цетра и набавку опреме за противпожарну заштиту.

ОСНОВЦИ ЗА ПРИМЈЕР
Петрово, 7.4.2017

Педесетак ученика виших разреда Основне школе „Вук Караџић“ Петрово данас су својим примјером показали како се чува животна средина. У шетњи главном улицом кроз центар Петрова, од Ковачевог моста до зграде општине, покупили су смеће поред пута и на тај начин дали свој допринос традиционалној акцији „Април мјесец чистоће“.

ИЗВЈЕШТАЈНА СКУПШТИНА ОО ЦРВЕНОГ КРСТА
Петрово, 6.4.2017

Чланови Скупштине Општинске организације Црвеног крста Петрово данас су одржали сједницу на којој су разматрани и усвојени извјештаји о раду и оствареним приходима и расходима у прошлој години.

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ РС
Петрово, 4.4.2017

Служењем парастоса, прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-плочу погинулим припадницима Полицијске станице, у Петрову је данас обиљежен 4. април - Дан полиције Републике Српске. Цвијеће су положиле делегације Полицијске станице и општине Петрово.

УЧЕНИЦИ ДАЛИ СВОЈ ДОПРИНОС ПОШУМЉАВАЊУ
Петрово, 4.4.2017

Ученици и ученице Основне школе „Вук Караџић“ из Петрова, њих 62, данас су дали свој допринос пошумљавању терена на подручју општине Петрово, тако што су засадили саднице црног бора на подручју слива ријеке Јадрине на Озрену.

АПРИЛ МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ ПОД МОТОМ „СПРИЈЕЧИМО И КАЗНИМО НЕСАВЈЕСНЕ СУГРАЂАНЕ“
Петрово, 31.3.2017

„Крајње је вријеме да станемо у крај несавјесним суграђанима који годинама бацају смеће по шумама и ријечним токовима, загађујући на тај начин животну средину свих нас. Зато позивамо свакога ко види или зна ко је бацио смеће тамо гдје му није мјесто, да позове надлежну општинску службу или комуналну полицију и анонимно пријави загађивача“, порука је са данашњег састанка радне групе акције „Април мјесец чистоће“.

Бројеви телефона путем којих се могу пријавити наведени случајеви су 053/262-705 или 053/262-711.

САДИ СЕ ВИШЕ ОД 15 000 САДНИЦА
Петрово, 29.3.2017

До половине априла на површини од шест хектара у општини Петрово биће засађено 12 хиљада садница црног и 3 хиљаде бијелог бора. Пошумљавање терена, које подразумијева испоруку садница, припрему терена, садњу и трогодишњу његу, обавиће „Центар за сјеменско-расадничку производњу“ Добој.

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ СА ЛОТ ТИМОМ ДОБОЈ
Петрово, 28.3.2017

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је угостио новог команданта ЕУФОР ЛОТ тима Добој Пољских оружаних снага, капетана Tomasza Gabrycha, са којим је разговарао о политичко-економској ситуацији у локалној заједници, предностима и проблемима са којима се сусреће.

ПРОМОВИСАНА „ДОЛАРСКА ЖАОКА“
Петрово, 24.3.2017

У организацији ЈУ„Културно-туристички и спортски центар“ у Петрову је синоћ одржана промоција романа „Доларска жаока“ аутора Предрага Бојиновића из Добоја.
Политичко-економски трилер о могућим извориштима последње економске кризе, „Доларска жаока“ поставља питања и даје одређене одговоре, прије свега о томе да ли је све у свијету онако како видимо или постоји нешто иза. Књига, како каже аутор, говори о доларској превари која нам се дешава задњих 30-40 година.

СИСТЕМАТСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА ОД 21. ДО 31. МАРТА
Петрово, 17.3.2017

На основу постигнутог споразума са надлежним органима општине Петрово, предузеће „Санитарац“ Власеница, у периоду од 21. до 31. Марта, извршиће систематску дератизацију на подручју општине.