АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ИЗВЈЕШТАЈНА СКУПШТИНА ОО ЦРВЕНОГ КРСТА

Петрово, 6.4.2017

Чланови Скупштине Општинске организације Црвеног крста Петрово данас су одржали сједницу на којој су разматрани и усвојени извјештаји о раду и оствареним приходима и расходима у прошлој години.


Како је истакнуто у Извјештају о раду, највећи број активности био је усмјерен према потребама најугроженијих категорија становништва који су се обраћали за помоћ. Између осталог, обезбијеђено је и подијељено 173 пакета хране и хигијене, 186 паковања (5.580 комада) пелена за одрасле, 56 паковања за стому (1.120 кеса и 560 диск подлога), те додијељено осам новчаних помоћи.

Када је у питању здравствено просвјећивање и васпитавање, активности су биле усмјерене на превенцију туберкулозе, болести овисности као и унапређењу репродуктивног здравља.

У склопу програма прве помоћи обучено је 97 кандидата за возаче моторних возила и један кандидат за пружања прве помоћи повријеђенима на радном мјесту, а обука младих из прве помоћи организована је у основним и средњим школама.
У сарадњи са добровољним даваоцима и Службом за трансфузиологију добојске болнице, у 2016. години организоване су двије акције добровољног даривања крви, на које се одазвало 138 давалаца а крв је даривало њих 118.

Велики и немјерљив допринос свим акцијама и активностима ОО ЦК Петрово, на свим нивоима организовања, дали су активисти и сарадници организације, волонтери, спонзори и донатори. Посебно значајну улогу и допринос у обезбјеђивању самоодрживости ООЦК Петрово, као и препознатљивости и видљивости у локалној заједници, има Општинска управа Петрово, као главни финансијер ове организације.
[ Назад ]