АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОСНОВЦИ ЗА ПРИМЈЕР

Петрово, 7.4.2017

Педесетак ученика виших разреда Основне школе „Вук Караџић“ Петрово данас су својим примјером показали како се чува животна средина. У шетњи главном улицом кроз центар Петрова, од Ковачевог моста до зграде општине, покупили су смеће поред пута и на тај начин дали свој допринос традиционалној акцији „Април мјесец чистоће“.


„И нама се деси да некад бацимо папирић на путу до школе али ево данас ћемо све то да покупимо и надам се да смећа више неће бити, да ћемо на следећим акцијама садити цвијеће у нашем дворишту“, рекла је ученица Андреа Алексић.

Традиционалну еколошку акцију „Април мјесец чистоће“ организује Општинска управа у сарадњи са ЈКП „Вода“ Петрово, уз подршку Савјета Мјесних заједница, удружења грађана, невладиних, спорских и других организација. Акције чишћења и уређења околине наредних дана провешће извиђачи, планинари, ловци, службеници општинске администрације и грађани у својим Мјесним заједницама.

Истовремено, покренута је кампања „Спријечимо и казнимо несавјесне суграђане“, кроз коју су сви грађани општине Петрово позвани да комуналној полицији пријаве несавјесне суграђане, који бацају смеће и загађују животну средину.
[ Назад ]