АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОДРЖАНА ПЕТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Петрово, 21.4.2017

У буџету општине Петрово за ову годину за капитална улагања планирано је 264.700 марака, а према данас усвојеном програму 40.000 марака биће утрошено за реализацију Пројекта развоја руралног пословања, 39.000 за пројекат Јачање улоге МЗ у БиХ, 30.000 биће утрошено за инвестиционо одржавање путева, 26.600 за опремање Туристичке зоне, 16.500 за уређење туристичког кампа, док је за израду Шумско привредне основе за приватне шуме планирано 28.000 а за израду пројектне документације за инфраструктурне објекте у Туристичкој зони, обданиште и утопљавање зграде општине 10.000 марака. По 15.000 марака планирано је за набавку опреме за потребе двије основне школе и Средњошколског цетра и набавку опреме за противпожарну заштиту.

„Са задовољством морам истаћи да се ради углавном о суфинансирању, да смо успјели обезбиједити значајније приходе, како од Владе РС тако од УНДП-а, Ворлд Вижн-а и других. При крају је капитални пројекат рјешавања водоснабдијевања, отворили смо озбиљну и велику причу о Туристичкој зони Калуђерица, тако да мислим да ће у овој години, и пордед свих економско-политичких проблема са којима се сусрећу БиХ и РС, општина Петрово бити једно велико градилиште“, истакао је начелник општине Озрен Петковић.

Одборници су донијели и закључке којима је дато позитивно мишљење на покретање поступка додјеле концесије за експлоатацију камена предузећу „Геокоп“ Дервента и кориштење термо-минералне воде компанији „Милојевић-Гиље гас“ из Бијељине.

На овом скупштинском засиједању донешена је одлука о куповини половног камиона за прикупљање и одвоз комуналног отпада, чија је вриједност 60.000 марака. Дио средстава у износу од 35.000 обезбијеђен је од стране Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности РС а 25.000 обезбиједиће се из буџета општине.

Из буџета ће се издвојити и 6.000 марака на име учешћа општине Петрово у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, у склопу којег ће у периоду од 17. до 24. јуна у овој локалној заједници боравити педесеторо малишана из општине Зубин Поток с Косова.

Усвојена је Процјена угрожености од елементарних непогода и других несрећа општине Петрово као полазни документ за израду планских докумената у области заштите и спасавања. Подршку у изради Процјене угрожености општини Петрово пружила је организација Ворлд Вижн (World Vision) у сарадњи са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске.
[ Назад ]