АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОЗРЕНЦИ ЗАХВАЛНИ ОЗРЕНУ

Петрово, 25.5.2017

У знак захвалности за велику и свесрдну подршку општине Петрово, прије свега начелника Озрена Петковића, у реализацији пројекта изградње спомен-капеле у Тумарама, представници Завичајног удружења „Озрен“ са сједиштем у Добоју данас су начелнику општине уручили пригодне поклоне и захвалнице.
„Начелник Петковић нас је и финансијски али и у сваком другом погледу подржавао и храбрио, тако да смо заједничким снагама окончали овај крупан пројекат и 30. јула прошле године освештали капелу са именима 613 погинулих бораца са подручју јужног дијела Озрена, чија је изградња коштала преко 50.000 марака. Осјетили смо потребу да се барем овим скромним поклоном захвалимо начелнику за све што је учинио за нас, у сваком погледу“, рекао је предсједник Скупштине Завичајног удружења „Озрен“ Војо Стјепановић.


„Општина Петрово, сходно својим могућностима, помаже и убудуће ће помагати повратничку популацију на дијелу Озрена који административно не припада нашој општини, јер су то све наши људи, без обзира на било какву границу. Ово удружење, али и остала која окупљају Озренце, имаће нашу подршку увијек, а ми се трудимо и да у сарадњи са сусједним федералним општинама реализујемо инфраструктурне и друге пројекте, који ће олакшати живот повратника“, истакао је начелник општине Озрен Петковић.

Захвалница је овом приликом уручена и представнику Планинарског друштва „Озрен-Краљица 883“, а на сличан начин начелнику су захвалили и мјештани повратничког насеља Ступари.

Завичајно удружење „Озрен“ са сједиштем у Добоју његује успомене на родни крај, на простор који су његови чланови морали напустити против своје воље.
[ Назад ]