АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАЧАНИЦЕ И ФРАНЦУСКОГ ФЛОРИЈА У ПОСЈЕТИ ПЕТРОВУ

Петрово, 1.6.2017

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је угостио колегу из општине Грачаница Нусрета Хелића и делегацију грачаничког побратимнског града Флори из Француске, предвођену начелницом Маријом Њес. Гости су потом посјетили и комплекс манастира Озрен.


„Жељели смо госте из Француске упознати са љепотама овог краја и одлучили смо да посјетимо општину Петрово и манастир Озрен, који је заиста прелијеп. Жеља нам је и да братску делегацију из Француске вежемо и са општином Петрово, јер смо ми опћина која сарађује са свима онима који размишљају као ми“, рекао је начелник Грачанице Нусрет Хелић, изразивши наду да ће управо посјета манастиру бити почетак сарадње, те упутио захвалност начелнику општине Петрово и намјесништву манастира на одличном гостопримству.

Начелница Флорија није крила одушевљење манастирским комплексом.
„Ја сам више него изненађена љепотом манастира, заиста овако нешто прелијепо нисам очекивала и хвала вам на прилици да уживамо у свему овоме“, ријечи су начелнице Марије Њес.

Начелник општине Петрово изразио је задовољство чињеницом да су ова општина и њен драгуљ ,манастир Озрен, на госте оставили овако добар утисак.
„Надамо се да ће ово бити прва у низу посјета, оваквих сусрета и дружења нам треба више јер ће се из тога сигурно изродити нешто конкретније“, закључио је Петковић.

Општина Грачаница и Град Флори ове године прослављају двије деценије побратимства.
[ Назад ]