АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

У СОЧКОВЦУ ОТВОРЕН ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР

Петрово, 23.6.2017

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је у Сочковцу свечано отворио Друштвени центар, опремљени простор намијењен представницима свих мјесних заједница, удружења, организација и свих грађана са подручја цијеле општине Петрово.

Заједничким средствима УНДП-а (пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“) и општине Петрово, у износу од око 20.000 марака, претходно је завршена адаптација зграде Дома културе и спољашње уређење те набављен намјештај и рачунарска опрема.

„Смисао овог Друштвеног центра јесте да се локална власт што више приближи грађанима, да буде сервис свих грађана. С истим циљем ми смо већ реализовали значајне пројекте у пет мјесних заједница које су ушле у пројекат „Јачање улоге мјесних зајдница у БиХ“, а између осталог набављен је намјештај и рачунарска опрема за сваку мјесну канцеларију“ истакао је Петковић, нагласивши да је овај пројекат већ до сада дао значајан допринос сарадњи локалне власти и грађана.

„До 2019. године овај пројекат ће сигурно остварити све своје циљеве и морам да се захвалим УНДП-у и владама Швицарске и Шведске који реализују односно финансирају овај пројекат, а посебно што је и наша општина добила прилику да буде дио те приче“, нагласио је Озрен Петковић.

„Јачање улоге мјесних зајдница у БиХ“ заједнички је пројекат влада Швицарске и Шведске вриједан 14,5 милиона марака, а за његову реализацију задужен је УНДП у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством правде Федерације БиХ, Владом Брчко дистрикта и савезима општина и градова Републике Српске и Федерације БиХ.
[ Назад ]