АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

МИНИСТАР ГЛУХАКОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПЕТРОВО

Петрово, 27.6.2017

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић је данас у Петрову рекао да Влада Републике Српске даје пуну подршку развоју ове локалне заједнице. Глухаковић је као примјер добре праксе навео заједнички пројекат изградње бањско-туристичког комплекса "Терме Озрен", у озренском насељу Какмуж, у којем су препознали значајног инвеститора, "Милојевић Гиље-гас" из Србије, којем је додијељена постојећа неперспективна имовина. Глухаковић, који је данас посјетио локалну управу у Петрову и градилиште "Терме Озрен", рекао је новинарима да је изградња бањског комплекса до сада највећи пројекат у овој локалној заједници.


"Данас смо разговарали и о могућности за нека друга улагања у туризам, како најбоље представити регулациони план и ван граница Републике Српске и на који начин привући нове инвеститоре, јер то овај простор заслужује", рекао је Глухаковић. Он је подсјетио да је Влада заједно са свим институцијама Српске дала пуну подршку овој локалној заједници и најавио додатно унапређење односа, како би локално становништво било задржано. Глухаковић је изразио задовољство што је компанија "Милојевић" у Влади Републике Српске и општини Петрово препознала сигурност за улагање, те најавио нова улагања из области пољопривреде, индустрије и прерађивачких капацитета.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић истакао је да ова локална заједница има добру сарадњу са ресорним министарством, која као резултат има инвестицију у "Терме Озрен".
"Разговарали како и на који начин да помогнемо инвеститору да се улагање што брже и конкретније реализује",рекао је Петковић. Он је указао на потребу одржавања састанка са представницима министарстава саобраћаја и веза те пољопривреде, шумарства и водопривреде, како би била побољшана путна комуникација према бањско-туристичком комплексу "Терме Озрен". Петковић је додао да је на данашњем састанку било ријечи и о туристичкој зони Калуђерица и најавио одржавање конференције на којој би били представљени њени потенцијали.

Директор компаније "Милојевић Гиље-гас" Славиша Јовић каже да би до краја августа требало да буде завршена прва фаза радова, након које слиједи изградња хотелског дијела, заједно са пратећим садржајем. Он очекује да ће већ у наредној години, почетком сезоне, "Терме Озрен" у једном дијелу бити пуштене у рад, а да ће довршетак изградње цијелог објекта бити закључно са 2019. годином. Пројектовани износ средстава за изградњу је 3.500.000 евра, али Јовић предвиђа да ће крајњи трошкови бити много већи.
[ Назад ]