АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА ДЈЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА

Петрово, 9.8.2017

На састанкуначелника општине Петрово и представника хуманитарне организације Ворлд Вижн, одржаном јуче, постигнут је начелни договор о сарадњи ова два субјекта на изградњи нових и санацији постојећих дјечијих игралишта. Наиме, како је договорено, општина Петрово ће аплицирати пројекте изградње игралишта у Карановцу и Сочковцу те обнављање постојећих игралишта у Какмужу и Петрову.

Према ријечима Едина Суљагића, координатора Ворлд Вижна, ова организација располаже неопходним средствима и извјесно је да ће једно игралиште бити урађено, а постоје шансе да ће ова организација финансирати све наведено.
„Не бих да прејудицирам, јер коначна одлука о одобравању финансирања пројеката није у мојој надлежности, али вјерујем да ће одговор на апликацију бити позитиван“, истакао је Суљагић.

Начелник општине Озрен Петковић захвалио је на великој помоћи ове организације у протеклом периоду.
„Захваљујући Ворлд Вижну реализовани су бројни пројекти на подручју наше општине, посебно када је у питању побољшање услова за одрастање и школовање дјеце. Вјерујем да ћемо изградњом дјечијих игралишта у наредних мјесец-два додатно обрадовати малишане и њихове родитеље“, рекао је Петковић.

Изградња нових и обнављање постојећих дјечијих игралишта једна је од активности општинске администрације која се проводи у склопу пронаталитетне политике. Већ је у току градња игралишта у насељу Колона у Петрову, малишани из Порјечине ново игралиште добиће захваљујући пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ а за наредну годину планирана је изградња дјечијих игралишта у Калуђерици и Кртови.
[ Назад ]