АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

АСФАЛТИРАН ПУТ ПОРЈЕЧИНА - МИРИЧИНА

Петрово, 18.9.2017

У Мјесној заједници Порјечина у општини Петрово данас је асфалтирана дионица пута дужине око 1100 метара који је веза мјештана овог насеља са магистралним путем Добој-Тузла. Како истичу Порјечани ово је остварење њихове вишедеценијске жеље, те не крију задовољство и захвалност општини Петрово и начелнику општине.

Средства за асфалтирање пута обезбијеђена су кроз Пројекат развоја руралног пословања у овој општини, који реализује Јединица за координацију пољопривредних пројеката у оквиру Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, уз суфинансирање општине од 20%.

„Надлежно министарство је за комплетан пројекат у нашој општини издвојило око 200.000 марака а ми смо из буџета издвојили око 40.000. Пројекат ће трајати још четири године тако да се надамо да ћемо ријешити доста приоритетних инфраструктурних питања, првенствено да бисмо побољшали услове живота људи на подручју општине Петрово а такође и да бисмо пољопривредним произвођачима обезбиједили услове за бољу и рентабилнију производњу“, истакао је начелник општине Озрен Петковић.

Поред асфалтирања у Порјечини у склопу Пројекта развоја руралног пословања асфалтирана је и дионица пута Какмуж-Доња Лохиња до моста на ријеци Спречи, у току је санација изворишта „Врела“ у Сочковцу и изградња нових водозахватних објеката а у припреми је санација и асфалтирање дионице пута од моста на ријеци Јадрини до Студеног потока у Петрову. Радове изводи фирма „Геокоп“ из Дервенте.
[ Назад ]