АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ПРЕКИНУТ ШТРАЈК ПРОСВЈЕТАРА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“, УЧЕНИЦИ ОД СУТРА У КЛУПАМА

Петрово, 26.9.2017

Сви ученици ОШ „Вук Караџић“ Петрово од сутра ће сјести у школске клупе а наставници који су штрајковали од почетка јуна вратиће се на своја радна мјеста. Ово је договорено на данашњем састанку представника Министарства просвјете и културе Републике Српске и локалне самоуправе са просвјетарима који су у претходних три мјесеца били у штрајку, одржаном у школи у Петрову.

Према ријечима Новице Митровића, представника ресорног министарства, најважније питање је ријешено, а то је да ће сви ученици ОШ „Вук Караџић“ Петрово од сутра имати редовну наставу, а сва текућа питања и проблеми биће рјешавани у наредном периоду. Како је нагласио Влада Републике Српске би новог директора требала именовати у наредних десет до петнаест дана, који ће након преузимања дужности снимити ситуацију, направити анализу и предузети све потребне кораке.

Вијест о прекиду штрајка просвјетара окупљеним родитељима саопштио је начелник општине Петрово Озрен Петковић који је појаснио да је одлука о наставку школске године производ компромиса ресорног министарства и штрајкачког одбора и да су у оптицају пет кандидата за функцију директора ове школе, додавши да је најважније да дјеца крену у школу.

Агонија у ОШ „Вук Караџић“ Петрово трајала је од почетка јуна, када је већина наставника ступила у штрајк, незадовољни што је ресорни министар за вршиоца дужности директора школе именовао наставника Даворина Адамовића умјесто педагога Ведране Бркић, која је била њихов приједлог.




[ Назад ]