АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

СПРЕМАЈУ СЕ МИХОЉДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Петрово, 29.9.2017

У Петрову је данас одржан састанак Организационог одбора за обиљежавање Михољдана, Дана и Крсне славе ове општине.


Утврђен је програм обиљежавања према ком ће манифестације започети у петак 6. октобра, за када је најављена акција добровољног даривања крви и стонотениски турнир.

У суботу у вечерњим часовима одржаће се традиционална међународна „Михољданска смотра фолклора“ а недјеља је резервисана за културно-туристичку манифестацију „Озренска јесен“ и „Сајам спорта“.

У недјељу ће бити одигран и традиционални „Михољдански шаховски турнир“ а ШК „Озрен“ овом приликом обиљежиће велики јубилеј – 60 година постојања и успјешног рада.

Основци и средњошколци из ове општине у понедјељак 9. октобра такмичиће се на уличним тркама, а за побједнике су обезбијеђене новчане награде.

На спомен обиљежјима погинулим борцима Војске Републике Српске у свим мјесним заједницама у сриједу 11. октобра биће одата почаст и положено цвијеће.

На дан славе, у четвртак 12. октобра, у цркви Покрова Пресвете Богородице у Петрову биће служен парастос, а у Спомен соби и на спомен гробљу у Петрову положиће се цвијеће и прислужити свијеће.

На Михољдан ће бити одржана и свечана сједница Скупштине општине, на којој ће најзаслужнијим појединцима, организацијама и установама бити уручене овогодишње општинске награде и признања а након тога услиједиће ломљење славског колача.
[ Назад ]