АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

АСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ДО СТУДЕНОГ ПОТОКА

Петрово, 30.11.2017

У Петрову је данас асфалтирана дионица пута Озренски мост-Студени поток дужине 260 метара која, према наводима из захтјева за асфалтирање Савјета мјесне заједнице Петрово упућеног начелнику општине, има велики значај за развој туризма, привреде и пољопривреде, јер исту користи велики број становника општине Петрово, регистровани пољопривредни произвођачи у насељу Брезици али и туриста који у току године посјете дестинације на Озрену.

Средства у износу од 20.000 марака обезбијеђена су кроз Пројекат развоја руралног пословања.

„Ради се о пројекту који општина Петрово реализује заједно са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, које је обезбиједило 80% средстава док је преосталих 20% издвојено из буџета општине“, истакао је начелник општиен Озрен Петковић.

Радове изводи предузеће „Геокоп“ из Дервенте.

„Асфалт је положен у дужини од 260 метара, ширине 3,2 метра, дебљине 7 цм“, истакао је Драган Глишић, грађевински техничар Геокоп-а, нагласивши да су урађена и три цјеваста пропуста, а да ће у току наредне седмице, када буду рађене банкине, бити урађени и потпорни зидови.

Асфалтирање дионице пута Озренски мост-Студени поток један је од четири инфраструктурна пројекта који се реализују у склопу „Пројекта развоја руралног пословања“. Раније су асфалтиране дионице до мостова на ријеци Спречи у Порјечини и Какмужу а у току су радови на санацији изворишта и изградњи нових водозахватних објеката „Врела“ у Сочковцу.

Важна је и чињеница да је од данас комплетан пут до Орловог језера под асфалтним слојем, чему ће се сигурно обрадовати бројни посјетиоци ове познате озренске туристичке дестинације.
[ Назад ]