АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

НОВЕ СТОТИНЕ МЕТАРА АСФАЛТА ПРЕМА ГРОБЉУ БРЂАНИ У ПЕТРОВУ, ПРИПРЕМЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ У СОЧКОВЦУ

Петрово, 18.12.2017

У Петрову су окончани радови на асфалтирању око 350 метара дионице пута према гробљу Брђани, а исто толико биће асфалтирано и у Сочковцу, пут ка Зарићима, гдје су у току радови на ископу канала и припреми подлоге за асфалт. Као приоритетне ове пројекте одредили су мјештани Петрова односно Сочковца, а средства за реализацију у висини од око 46.000 марака обезбијеђена су кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

„У овај пројекат уључени су Петрово, Сочковац, Карановац, Порјечина и Кртова и за радове које су мјештани одабрали за своју мјесну заједницу из пројекта је обезбијеђено по 17.000 КМ а из буџета општине се намирује износ до 23.000 марака. Дакле, укупна средства која ће бити уложена у пројекте у овом кругу су око 115.000 марака“, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је скупа са предсједником Скупштине општине Браном Марјановићем и општинским координатором пројекта Владом Симићем данас обишао радилишта. Како је нагласио, уколико временске прилике дозволе, у Сочковцу ће радови на асфалтирању бити окончани до краја ове седмице, док ће се пројекти у преостале три мјесне заједнице реализовати до краја ове или у прољеће наредне године.

„Мјештани Карановца као приоритетан пројекат одабрали су набавку и уградњу нове столарије на објекту Дома културе, у Порјечини ће бити асфалтирана дионица пута поред школе и изграђено дјечије игралиште док су Кртовљани као приоритет одабрали реконструкцију и асфалтирање дионице пута ка засеоку Лукићи/Станићи“, појаснио је Петковић.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ финансирају владе Швицарске и Шведске уз суфинансирање од стране локалних заједница а проводи га УНДП у БиХ.
[ Назад ]