АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

МИНИСТАРСТВО НЕМА ПАРА ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТА ОД ОЛУЈЕ

Петрово, 5.1.2018

Општина Петрово, односно њени грађани који су претрпјели штете од олујног вјетра 11. и 12. децембра прошле године, неће добити никакву финансијску помоћ од Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. На захтјев за финансијску помоћ, који је начелник општине упутио поменутом министарству, одговорено је да, осим планираних два милиона за све неразвијене општине Српске, министарство нема других извора финансирања те не може удовољити захтјеву из Петрова.

„С обзиром на то да смо имали ванредну ситуацију и велике штете, како на јавним тако и на приватним објектима, као и у шумским посједима, обратили смо се ресорном министарству за финансијску помоћ. Формирали смо комисије за процјену штета које су обилазиле терен и све припремили за процјену. Међутим, одговор министарства је такав да више нема сврхе да комисије раде тај посао. Жао ми је што је тако, надали смо се позитивном одговору“, рекао је начелник општине Озрен Петковић.

Петковић је изразио наду да ће барем одговор међународних организација, којима је такође упућена молба за помоћ, бити позитиван.
[ Назад ]