АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Петрово, 23.2.2018

На данашњем скупштинском засиједању једногласно је донесена одлука којом се утврђује просјечна коначна грађевинска цијена метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора за 2017. годину на подручју општине Петрово у износу од 682,06 КМ, што ће служити као основица за израчунавање ренте у 2018. години.

Једногласно је донесена и одлука о субвенцији за плаћање комуналних услуга одређеним категоријама становништва по којој ће из буџета општине за ову годину бити издвојено 2.800 марака на име субвенционисања трошкова снабдијевања питком водом (2,5 КМ мјесечно по домаћинству) и 2.650 КМ на име субвенционисања трошкова одвоза смећа из домаћинстава (2,5 КМ мјесечно). Субвенције по оба основа односе се на породице у којима живе ђеца са посебним потребама, кориснике новчане помоћи и социјалне заштите и кориснике туђе његе и помоћи, ако им је то једини извор прихода, затим породице са четворо и више ђеце, породице са тешко обољелим члановима домаћинства као и породице погинулих бораца ВРС и ратне војне инвалиде закључно са четвртом категоријом инвалидитета.

Како је одлучено на данашњем засиједању у 2018. години општина Петрово ће стипендирати седам нових редовних студената са пребивалиштем на територији ове локалне заједнице и то десет мјесеци по стотину марака сваком студенту. За дођелу стипендија биће расписан јавни конкурс.

Одборници су за директора ЈЗУ Дом здравља „Озрен“ Петрово именовали др Здравка Станића, специјалисту породичне медицине из Добоја, који је ту функцију обављао и у претходном мандату.

За члана Школског одбора ОШ „Свети Сава“ Какмуж, испред општине Петрово као јединице локалне самоуправе, именована је Зорица Симић, економски техничар из Какмужа.

Одборници су усвојили програме рада и финансијске планове ЈУ „Културно-туристички и спортски центар“ Петрово, ЈЗУ Дом здравља „Озрен“ Петрово и ЈУ Центар за социјални рад Петрово, као и програм рада Добровољне ватрогасне јединице Петрово. Усвојен је и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске-сједиште замјеника у Добоју за период 01.01.2017. – 31.12.2017. године.


[ Назад ]