АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ РВИ ДОБИЛО КАНЦЕЛАРИЈСКИ ПРОСТОР

Петрово, 9.3.2018

У Петрову је данас свечано отворена канцеларија општинског Удружења ратних војних инвалида, смјештена у приземљу Дома културе у Петрову, приступачна свим члановима, са комплетним намјештајем и централним гријањем.


Према ријечима предсједника удружења Ратка Бијелића ово је обрадовало све у удружењу које од оснивања 1995. године па до данас није имало свој постор. Захвални су, како каже, руководству општине и менаџменту ЈУ „Културно-туристички и спортски центар“ Петрово, који су им простор бесплатно уступили на кориштење.

Начелник општине Озрен Петковић изразио је задовољство чињеницом да је коначно, након Општинске борачке организације и Удружења ветерана, ријешено питање радног простора и овог удружења које окупља дио борачке популације.

Како истичу у овом удружењу план им је да након отварања канцеларије интензивирају рад у више праваца, од омасовљавања чланства до активности које ће довести и до остваривања одређених прихода. Већ су се укључили у пројекат Јавног фонда за ђечију заштиту „Социјализација ђеце Републике Српске“ те обезбиједили одлазак на љетовање за седморо ђеце ратних војних инвалида.

Из буџета општине за помоћ у раду овог удружења годишње се издваја 3.600 марака. Удружење тренутно има 334 члана, од којих је пет РВИ прве категорије и десет ампутираца. За све њих канцеларија ће бити отворена сваког радног дана у времену од 10:00 до 12:30 часова.
[ Назад ]