АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОБЈАВЉЕНЕ ПРЕЛИМИНАРНЕ РАНГ ЛИСТЕ КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА ИЗГРАДЊУ И САНАЦИЈУ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА КРОЗ ПРОЈЕКАТ ОПОРАВКА ОД ПОПЛАВА И КЛИЗИШТА

Петрово, 19.3.2018

Након што је проведена прописана процедура данас су објављене Прелиминарне ранг листе корисника помоћи за изградњу односно санацију стамбених објеката уништених или оштећених у поплавама и клизиштима 2014. године.Јавни позив за одабир корисника објављен је од стране УНДП-а у БиХ у октобру 2017. године и то за подручје 24 општине, међу којима је и општина Петрово. Дефинисани су елиминаторни и други критерији за пријаву, те сам процес избора корисника од стране Комисије за одабир, састављене од стране представника Општине, Центра за социјални рад Петрово, ОО Црвеног крста Петрово, представника мјесних заједница и представника УНДП-а у БиХ.

На јавни позив пријављено је укупно 15 апликаната. Након теренске верификације пријава од стране Комисије за одабир корисника, предложене су и са УНДП-ом усаглашене прелиминарне ранг листе за изградњу и санацију стамбених објеката на подручју општине Петрово.

На резултате прелиминарних ранг листи, апликанти могу уложити приговор у року од 14 дана од дана објаве. Приговори се предају на писарници општине Петрово у писаној форми.

Пројекат опоравка од поплава и клизишта финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у сарадњи са Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Пројекат представља наставак активности санације штета проузрокованих елементарним непогодама у 2014. години и усмјерен је на трајно стамбено збрињавање и економско оснаживање жртава поплава и клизишта.


[ Назад ]