АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ С НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА

Петрово, 4.5.2018

Седам нових студената од ове године биће стипендисти општине Петрово. Уговор о стипендирању студенти, односно њихови родитељи, скупа са начелником општине потписали су данас.Стипендије су добили: Мишановић Обрен из Порјечине, Пореска академија; Вања Томић из Карановца, Филозофски факултет, одсјек кинески и енглески језик; Нешић Слободан из Петрова, Саобраћајни факултет, смјер информатика; Васиљевић Биљана из Сочковца, Висока школа за туризам, смјер хотелијерство; Поповић Вања из Сочковца, Факултет техничких наука, смјер архитектура; Дамљановић Сара из Какмужа, Технолошки факултет, смјер технологија конзервисане хране и Сања Божић из Сочковца, Медицински факултет.


Поред њих седморо једног студента, из личних примања, стипендираће начелник општине Озрен Петковић.

Износ од стотину марака мјесечно, десет мјесеци у години, како кажу студенти и њихови родитељи, биће им значајна помоћ. Захвални су Скупштини и начелнику општине и надају се да ће по завршетку студија наћи и запослење у својој средини.

Из буџета општине до сада су стипендије исплаћиване за 17 редовних студената, који су то право остварили у ранијем периоду, тако да ће се у овој години стипендирати укупно двадесет четворо студената. За стипендије ће бити издвојено око 25.000 марака.
[ Назад ]