АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ПОДРУЧЈУ ЦИЈЕЛЕ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

Петрово, 7.5.2018

Након што је територију општине Петрово у раним јутарњим часовима јуче захватило јако невријеме а бујичне воде направиле огромне штете на терену, Кризни штаб општине на јутрошњем засиједању донио је одлуку о проглашењу ванредне ситуације.


„Именовали смо комисије које на терену врше проћену штета на инфраструктури, у домаћинствима, привредним субјектима и на пољопривредним усјевима. Помоћ у санацији штета затражили смо од надлежних републичких институција, Републичке управе Цивилне заштите, Министарства одбране БиХ, од УНДП-а и других домаћих и међународних организација“, рекао је начелник општине, командант Штаба за ванредне ситуације Озрен Петковић, нагласивши да је сво расположиво људство и механизација на терену од јуче ујутро и да су приоритет путне комуникације.
Према информацијама с терена око 20 домаћинстава и неколико привредних субјеката је поплављено, преко стотину стамбених и помоћних објеката је заплављено, огромне су штете на путевима, уништен је мост у Порјечини чиме је комплетна МЗ Кртова одсјечена од остатка општине. Оштећења су претрпили и други мостови у свим насељима а посебно мост на ријеци Јадрини на путу према манастиру Озрен.
Према првим проћенама само на инфраструктури су штете најмање пола милиона марака.
[ Назад ]