АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

И ДАЉЕ НА СНАЗИ ОДЛУКА О ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Петрово, 9.5.2018

На сједници Штаба за ванредне ситуације општине Петрово, одржаној јутрос, одлучено је да Одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији општине остаје на снази до даљњег.


На сједници су сумирани резултати активности у протекла 24 сата. На терену је урађено следеће:
- У Карановцу почела санација моста на ријеци Прењи на молитвишту, радови ће бити настављени и данас;
- У Сочковцу извршено равнање путева према гробљу Поповићи и према Цвијановића сокаку, у Малој Ријеци прочишћен пропуст. У наредном периоду вршиће се санација макадамског дијела пута у Великој Ријеци;
- Какмуж: извршено равнање путева уз Горње Поточане и према гробљу у овом дијелу села, насуте банкине у Мекиљици;
- Петрово: санирана Брђанска улица и пут према Брђанском гробљу, у току радови на чишћењу корита Јадрине;
- Порјечина: у току насипање банкина;
- Калуђерица: саниран пут кроз викенд насеље, у току поправак банкина на путу Калуђерица-Ступари, саниран пут Калуђерица-Нарутци-Врела;
Поред наведеног извршено је уклањање наноса на путу Петрово-Брезици, тако да је овај путни правац проходан.
Када је у питању водоснабдијевање саниран је квар од изворишта Мала Прења до базена у Карановцу, а на базену Јама у Петрову извршено је чишћење нанесеног муља (вода синоћ пуштена у систем).
Још увијек су непроходни следећи путни правци: пут Порјечина-Кртова; Пониква –Калуђерица, Молитвиште-Ђукићи и Марјановићи-Бјелани у Порјечини те пут за Волујак.
У току јучерашњег дана у посјети општини Петрово био је министар саобраћаја и веза РС, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, директор ЈП „Путеви РС“, представници „Вода Српске“, помоћник директора РУ ЦЗ, инжењерија Оружаних снага БиХ.
Данас се настављају радови на цијелој територији општине свим расположивим средствима.
Кризни штаб је упутио позив власницима поплављених стамбених објеката (у које је ушла вода) као и пољопривреднике који имају штете на усјевима, пластеницима и објектима, да на Инфо пулту у згради општине пријаве штете. Рок за пријаве је 18.05.2018.


[ Назад ]