АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ДО ДАЉЊЕГ

Петрово, 11.5.2018

Стање проузроковано елементарном непогодом, која је територију општине Петрово задесила прошлог викенда, још увијек није нормализовано, тако да одлука о проглашењу ванредне ситуације остаје на снази до даљњег.


На сједници Штаба за ванредне ситуације општине Петрово, одржаној јутрос, истакнуто је да је током јучерашњег дана вршена санација пута у засеоку Цвијановићи у Калуђерици, пута преко Субашиног потока (Карановац-Сочковац), као и пута према гробљу у Карановцу. Механизација „Геокопа“ ангажована је на регулацији корита ријеке Јадрине. Мјештани Порјечине ископали су пропуст и поставили цијеви на путу Марјановићи-Бјелани.

Данас се очекује долазак механизације и људства Оружаних снага БиХ (камион, гредер и ваљак), који ће се прикључити екипама ЈКП „Вода“, ПЛАНТ Тима РУЦЗ и ангажованим приватним превозницима, који су на терену од првог дана ванредне ситуације.

Како је прецизирано на јутрошњем састанку данас ће се радови изводити на путу према Волујаку и преко Врле стране у Какмужу, на путевима у Карановцу и Порјечини као и у кориту Јадрине.

Штаб за ванредне ситуације раније је упутио позив власницима поплављених стамбених објеката (у које је ушла вода) као и пољопривреднике који имају штете на усјевима, пластеницима и објектима, да на Инфо пулту у згради општине пријаве штете. Рок за пријаве је 18.05.2018.


[ Назад ]