АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОТВОРЕН ЧЕТВРТИ СВЕТОСАВСКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП

Петрово, 7.7.2018

У Калуђерици на Озрену вечерас је свечано отворен четврти Светосавски омладински камп који организује Мисијски фонд Епархије зворничко – тузланске, по благослову епископа Фотија. У кампу ће у двије седмодневне смјене боравити око 50 полазника узраста од 12 до 15 година из општина Прњавор, Петрово, Братунац, Сребреница, Теслић, Добој, Брчко, Зворник, Угљевик и Бијељина.Према ријечима свештеника Срђана Радмановића, координатора кампа, ово је нови мисијски начин ђеловања православне цркве.

„Будући да живимо у свијету гђе су људи отуђени, гђе су се изгубиле неке вриједности, попут вриједности породичног живота, а обзиром на чињеницу да је црква његоватељица правих вриједности, нашли смо за шодно да нашој ђеци и омладини понудимо један нови вид образовања“, истакао је свештеник Радмановић. Како је нагласио основни циљеви кампа су вјерска едукација, историјско предање и културолошки вид васпитавања младих, а биће остварени кроз бројна предавања, креативне радионице, спортска дружења, излете и посјете културним и историјским споменицима.

Камп се одржава у Конаку Светог краља Драгутина, реновираном и адаптираном одмаралишту манастира Озрен, гђе су полазницима, поред одличног смјештаја у непосредној близини манастира, на располагању бројни спортски садржаји, телевизија, интернет али и одлична домаћа кухиња.

„Нама је одржавање овог кампа веома значајно, прије свега да одржавамо живу ријеч у цркви. Као што Мисионарски фонд подржава све активности манастира тако и ми подржавамо овај камп, са жељом да што више ђеце учествује у богослужењима у храму али и у другим нашим активностима“, рекао је старјешина манастира Озрен отац Серафим.

Светосавски омладински камп на Озрену финансира Епархија зворничко-тузланска уз помоћ хуманитарне организације Ворлд Вижн и уз подршку општине Петрово.[ Назад ]