АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

НАЧЕЛНИК У ПОСЈЕТИ ПРАВОСЛАВНОМ КАМПУ

Петрово, 10.7.2018

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је посјетио учеснике Православног омладинског кампа у озренском насељу Калуђерица, који се, у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске, одржава у Конаку краља Драгутина. Полазницима кампа, малишанима узраста од 12 до 15 година из цијеле зворничко-тузланске епархије, пожелио је добродошлицу у општину Петрово и комплекс манастира Озрен. Нагласио је да је ово окупљање православне омладине од великог значаја за ову локалну заједницу.


„Општина Петрово је помогла при санацији и реконструкцији конака у ком се по четврти пут одржава овај православни камп, а сваке године, колико је у нашој моћи, помажемо његову организацију. Захвалан сам Српској православној цркви што је ову овако добру причу направила управо на територији наше општине“, рекао је начелник Петковић.

Свештеник Срђан Радмановић, координатор кампа, захвалио је на несебичној подршци општини Петрово и начелнику општине, који им, како каже, сваке године излазе у сусрет у рјешавању текућих проблема.

Васпитач-протођакон Младен Ковачевић је истакао да ће у кампу, који је отворен у суботу, 7. јула, у двије седмодневне смјене боравити педесетак полазника узраста од 12 до 15 година из Прњавора, Петрова, Братунца, Сребренице, Теслића, Добоја, Брчко дистрикта, Зворника, Угљевика и Бијељине. Како је напоменуо за полазнике је организован колаж различитих садржаја, који су највише образовног катихетског карактера.

"Прије подне предвиђене су двије до три радионице са различитим садржајима из вјеронауке. У поподневним часовима, поред слободних активности, долазе гости који држе предавања из области умјетности", рекао је Ковачевић те додао да се за малишане организују и излети са локалним удружењем извиђача, као и планинарске активности.

Од ове године у кампу у учествују и дјеца са бањалучке епархије, а намјера је да у наредном периоду камп прерасте и у међународни, са учешћем малишана из земаља окружења и из дијаспоре.
[ Назад ]