АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ПОМОЋ ПЕТРОВУ СТИЖЕ ИЗ ДОБОЈА

Петрово, 20.7.2018

На име помоћи у санацији штета од поплава општини Петрово из градског буџета у Добоју биће издвојено 20.000 марака. Ово је договорено на састанку челних људи Добоја и Петрова одржаном данас у Петрову.

„Као највећи град у окружењу желимо да помогнемо Петрову, посебно везано за санацију штета од поплава у Какмужу и Сочковцу. Такође, договорили смо да ми извршимо санацију пута до Брезика, јер је општина Петрово, иако са доста мање буџетских средстава, више пута улагала у санацију овог заједничког путног правца“, истакао је градоначелник Добоја Обрен Петровић. Према његовим ријечима договорена је и сарадња у области инспекцијских служби те понуђена помоћ града Добоја „за све што је битно и потребно општини Петрово“.

„Посебно као градоначелник апелујем на Владу РС и Савјет министара БиХ, да више помогну општини Петрово, јер мале општине врло тешко могу опстати ако немају много веће финансијске подршке од стране Владе РС и других институција . У Петрову је ситуација посебно тешка јер су подручје ове општине захватиле катастрофе у виду поплава у два наврата у периоду од два мјесеца. Знам да су средства која ћемо издвојити из градског буџета мала али смо жељели да дамо примјер Влади и другим институцијама да помогну овој општини да превазиђе проблеме“, нагласио је Петровић.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић захвалио је за посјету и најављену помоћ.

„Помоћ коју ћемо добити нам је веома важна јер ми сами не можемо санирати штете настале усљед елементарних непогода, које на жалост општину Петрово прате јако често. Добро је што се договарамо, сарадња са градом Добој је заиста добра, тако да је ово примјер како велики помажу малима“, рекао је Петковић.

У елементарној непогоди која је комплетну територију општине Петрово погодила шестог маја, причињена је материјална штета од преко 800.000 марака, од чега је на инфраструктури око 300.000. И док се још увијек санирају штете од те катастофе, у петак 13. јула дио територије поново је захватило јако невријеме, а бујичне воде и овај пут носиле су све пред собом. Највише су страдала насеља Какмуж и Сочковац, поново је проглашена ванредна ситуација, а причињена штета још увијек се пописује.
[ Назад ]