АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

ОДРЖАНА 13. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Петрово, 20.8.2018

У Петрову је данас одржана тринаеста редовна сједница Скупштине општине на којој су одборници расправљали о 20 тачака дневног реда.Потребну већину гласова није добио приједлог одлуке о одобравању средстава за санирање штета од поплава, који нису подржали одборници опозиције и дијела позиције. Генерална примједба је била да утрошак средстава није довољно образложен. Начелник општине је расправу о овој тачки оцијенио као конструктивну те најавио да ће се нови, дорађени приједлог одлуке, наћи на наредном скупштинском засједању.

Већином гласова донесена је одлука о продаји непокретности у Пословној зони Сочковац, површине 5364 м2 по почетној продајној цијени од 51.779,16 КМ. Поступак продаје обавиће се путем усменог јавног надметања-лицитације.

Једногласно су донесене одлуке о општинским административним таксама, о расписивању избора за чланове Савјета мјесних заједница, као и о приватизацији двије стамбене јединице у објекту на Лужањку у Петрову, које су додијељене на кориштење и у којима и живе чланови двије породице погинулих бораца.

Одборници су једногласно донијели и одлуку о набавци топловодних котлова за централно гријање зграде општине и Дома културе у Петрову, те одлуку којом је општина Петрово на ЈКП „Вода“ пренијела право власништва на рабљеном моторном возилу за одвоз смећа и рабљеном путничком моторном возилу.

На овом скупштинском засједању једногласно су одобрени грантови од по пет хиљада марака Дому здравља „Озрен“ и ФК „Звијезда“ Какмуж.

Фудбалском клубу „Озрен“ Петрово одобрен је грант од 12.000 марака а доношењу одлуке претходила је расправа одборника, у којој су се сви дискутанти, из редова позиције и опозиције, сложили да је стање у клубу изузетно лоше, да је крајем прошле такмичарске сезоне клубу пријетило испадање у нижи ранг, а утакмица другог кола ове сезоне није ни одиграна, јер клуб није могао отпутовати на гостовање због недовољног броја играча. Одборници су се сагласили да је клуб важан локалној заједници, те би се, како је речено за говорницом, и општинско руководство и одборници али и спортски радници и шира заједница, морали ангажовати да се „спаси што се спасти да“.

Данас је донесен и оквирни програм обиљежавања Михољдана, крсне славе и Дана општине, те именован Организациони одбор који ће обавити организационо-техничке и друге припреме.
[ Назад ]