АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

Вијести

У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА ПЕДЕСЕТОРО ПРВАЧИЋА

Петрово, 3.9.2018

У основним школама „Вук Караџић“ Петрово и „Свети Сава“ Какмуж јутрос је у школске клупе сјело укупно 50 ђака првака. Највише првачића је у Какмужу, њих 16, четрнаесторо је у школи у Петрову, тринаесторо у Подручном одјељењу у Карановцу, те шесторо у Подручном одјељењу у Порјечини и један првачић у Подручном одјељењу у Кртови.


Првачиће у Петрову, Какмужу и Карановцу јутрос је посјетио начелник општине Озрен Петковић, који им је уручио поклон комплете те честитао полазак у школу, пожељевши да им школа буде задовољство а учење припрема за успјешан и срећан живот.

Сутра ће поклони бити уручени и ђацима првацима из Порјечине и Кртове.

Иначе, у школске клупе сјело је укупно 423 основаца, и то у ОШ „Свети Сава“ Какмуж 230 а „Вук Караџић“ Петрово 193 ученика.

Током љетних мјесеци, док су ученици безбрижно одмарали од школских обавеза, у школама је било радно. Тако су, захваљујући пројекту подршке школским установама, у ком за сваку школу по пет хиљада марака обезбјеђују општина Петрово и хуманитарна организација Ворлд Вижн ( Wорлд Висион), у Карановцу у току радови на доградњи школског објекта, у Кртови је претходног викенда уграђена нова столарија, јутрос је започело кречење школских објеката а у наредним данима биће промијењени олуци на школском објекту у Петрову и Кртови.
[ Назад ]