У ПЕТРОВУ ПРИКУПЉЕНО 69 ДОЗА КРВИ


Осамдесет деветоро хуманиста одазвало се данашњој традиционалној предмихољској акцији даривања крви у Петрову, а у својој намјери да лично допринесу обезбјеђењу залиха течности која живот значи, успјело је њих шездесет деветоро.


И овај пут међу даваоцима било је и оних са дугогодишњим стажом и двоцифреним бројем даривања крви, али и оних који су са нестрпљењем чекали да постану пунољетни како би стекли предуслов да постану даваоци. Основни мотив свима и увијек је чињеница да њихова крв неком може спасити живот.

Као и у бројним претходним акцијама и овој су се организовано одазвали припадници Оружаних снага БиХ. Намјеру да даривају крв имали су и планинари из Котор Вароша, који већ традиционално на тај начин обогаћују пријатељство са планинарима друштва „Озрен – Краљица 883“. На жалост, због чињенице да од њиховог последњег даривања крви није прошло пуна три мјесеца, овај пут све је остало само намјера и жеља.

Акцију добровољног даривања крви, која се сваке године одржава почетком октобра, односно поводом Михољдана, Дана и Крсне славе општине Петрово, организују ОО Црвеног крста и Актив добровољних давалаца крви, у сарадњи са Службом за трансфузију крви добојске болнице.