ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ЧЕТРНАЕСТИ ОЗРЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН

This event has ended

Такмичењем у припремању “Озренског златног котлића” вечерас званично почиње међународни четрнаести “Озренски планинарски маратон”.


Мјесто окупљања и пријаве учесника је туристичко насеље Калуђерица, гђе ће такмичари од 16:00 часова започети припрему. Око 19:00 часова предвиђено је проглашење побједника и дегустација, а потом и дружење у кампу.

Старт маратона предвиђен је за сутра од 9.00 часова на осам стаза дужине од 6,2 до 101 километар. Припремљене су двије стазе задовољства – “Пољана” и “Градишник” у дужини од 6,2, односно седам километара, те стазе “Краљица” од 14 километара, “Јадрина” од 24,5 километра, “Каменица” од 35,5 километара, “Остравица” од 46,6 километара и “Прења” од 70 километара. За најиздржљивије ту је и ултрамаратон стаза у дужини од 101 километар.

Организатори “Озренског планинарског маратона” су општина Петрово, Јавна установа “Културно-туристички и спортски центар” из Петрова и Планинарско друштво “Озрен-Краљица 883”, а помоћ у организацији пружиће ЈКП „Вода“ Петрово, Оружане снаге БиХ, манастир Озрен и Удружење дијабетичара „Дијабета“ из Добоја.

Спонзори овогодишњег маратона су компаније „Месер БХ Гас“, ТГП „Техногас“ Какмуж, „Хускварна“, „Лав пиво“, „Витинка“, „Аса“ осигурање, „Компанија Милојевић“ и „Геокоп“ Дервента.