АСФАЛТИРАЊА У КАРАНОВЦУ И СОЧКОВЦУ

У насељима Карановац и Сочковац у општини Петрово изводе се завршни радови асфалтирања три дионице путева. Укупна вриједност радова је око 78.000 марака а средства су скупа обезбиједили грађани и буџет општине, по принципу марка на марку.

Мјештани засеока Грабова коса у насељу Карановац од данас до својих кућа имају нову дионицу асфалтног пута дужине 800 метара. Покренули су иницијативу, прикупили лична средства, провели акцију прикупљања средстава на територији цијеле општине и шире, а пола од укупне вриједности радова обезбиједила је Општина Петрово. Истичу да су презадовољни резултатом заједничког рада са руководством општине.

„Не знам како бих се захвалио и начелнику и свим грађанима. Пресретан сам, чекало се ово 70 година. Било је покушаја да ово ријешимо раније али све је остајало само на обећањима“, рекао је Ненад Нешковић, предсједник Савјета МЗ Карановац.

„Захваљујем се свима учесницима и начелнику општине што је сарађивао са нама. Пресретан сам! Ја имам седамдесет шест година, ово за мене значи исто као да сам се поново родио“, истакао је мјештанин Грабове косе Миленко Недић.

Начелник општине Озрен Петковић истакао је да се начин финансирања асфалтирања локалних путева по принципу марка на марку већ годинама показао као веома успјешан, те да ће оваква пракса бити настављена и убудуће.

„Пројекат марка на марку увијек подржавамо и увијек ћемо подржавати. Захваљујем грађанима који су изнашли могућности, снаге и средстава да прикупе одређену суму новца да бисмо заједно урадили овај асфалт“, рекао је начелник Петковић.

Поред овог пута за асфалтирање су припремљене још двије краће дионице путева у Карановцу и Сочковцу. Радове изводи предузеће „Риал шпед“ Добој Исток а како истичу из овог предузећа у току ове седмице биће завршени сви радови на све три дионице, укључујучи и насипање банкина.

Према одлуци мјештана пут ка Грабовој коси асфалтиран је почевши од краја, тако да је остала неасфалтирана дионица од пар стотина метара, односно прекид између старог и новог асфалта. Како је истакао начелник општине и овај дио пута биће пресвучен асфалтном траком већ наредне године.