МИНИСТАРСТВО УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ СРПСКЕ СУФИНАНСИРА ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

Министарство ураве и локалне самоуправе Репубике Српске са 18.000 КМ суфинансираће пројекат „Дјечији вртић у Петрову-опремање унутрашњости и изградња наткривене терасе са оградом“. Уговор о додјели средстава за суфинансирање пројекта данас су у Бања Луци потписали министар Сенка Јујић и начелник општине Озрен Петковић.

„Ово је једна од фаза опремања вртића, која је коштала 52.975 КМ. Од УНДП-а смо добили око 35.000 марака а Министарство управе и локалне самоуправе преузело је на себе дио од 18.000 КМ које бисмо морали обезбиједити у буџету општине. Ово је значајна помоћ на којој смо веома захвални“, рекао је Петковић, нагласивши да је поменуто министарство и у протеклим годинама суфинансирало пројекте општине Петрово.

Министарка Јујић потписала је данас уговоре са представницима још 10 општина о суфинансирању пројеката неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе.Она је истакла да Влада Републике Српске сваке године планира 300.000 КМ за суфинансирање пројеката неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе у свим сферама друштвеног живота.

“Средства која Влада додјељује на овај начин су бесповратна. Данас потписани уговори су вриједности 206.000 КМ, а укупна вриједност свих пројеката је више од 800.000 КМ”, изјавила је министарка Јујић новинарима након потписивања уговора.