ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНСТВО И МОНАШТВО

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је уприличио традиционални божићно-новогодишњи пријем за свештенство и монаштво са подручја ове општине, коме су присуствовали и замјеник начелника Младен Никић и предсједник Скупштине општине Брано Марјановић. Настојатељ манастира Озрен игуман Гаврило, као и старјешине црквених општина, свештеници Јовица Лазаревић, Давор Петковић и Драган Михајловић, са домаћинима су разговарали о протеклој години и плановима за сарадњу у наредном периоду.

„Општина Петрово и материјално и на други начин помаже Српску православну цркву, сходно нашим могућностима, и сматрам да је сарадња коректна и на завидном нивоу. Мислим да је црква стуб нашег друштва и ми скупа са нашим свештеницима, монаштвом и народом правимо нове помаке, нове пројекте како би побољшали квалитет живљења на овом простору у свим сегментима“, рекао је начелник Петковић, нагласивши да ће у договору са свештеницима бити распоређена буџетска средства планирана за Црквене општине, те да ће „бити изнађени начини и могућности за помоћ манастиру Озрен и мимо буџетских средстава“.

Настојатељ манастира Озрен игуман Гаврило истакао је да након седам мјесеци боравка на овом простору сарадњу са руководством општине може оцијенити као идеалну.
„Често се срећемо и разговарамо, руководство општине нам увијек излази у сусрет кад год се нешто ради, поправља, сређује. Ја ништа не очекујем у смислу да ми нешто тражимо. Колико буде могло и који приоритет буде већи општина нек више и помогне, јер сви смо ми иста Црква“, истакао је игуман Гаврило. Он је овом приликом најавио и бројне пројекте које ће манастир реализовати уз подршку општине, посебно нагласивши јачање Православног кампа, уз много више учесника, као и бројна културна дешавања која ће имати за циљ да оплемене како манастир тако и цијели озренски крај. Посебно је нагласио да је у плану за ову годину и организовање Госпојинских сусрета који би се одржавали од 24. августа па све до Мале Госпојине.

Свештеник парохије Петрово Јовица Лазаревић такође је истакао да је сарадања са Општином добра, те изразио наду да ће у наредним мјесецима бити и више заједничких пројеката за добробит свих грађана, у свим црквеним парохијама на подручју општине Петрово.