ТРИ ЛИЦА У ОПШТИНСКОМ КАРАНТИНУ, 108 У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ

У карантину општине Петрово, успостављеном за боравак лица која на граничним прелазима приликом уласка у Републику Српску добијају рјешења о овој врсти изолације, тренутно се налазе три лица. Карантин је успостављен у објекту Дома извиђача „Јошјак“ у Какмужу. У кућној изолацији налази се 108 особа, које су прије 28. марта ушле у Републику Српску, а из изолације већ је изашло 85 лица.


Према информацијама из Кризног штаба општине Петрово на територији ове општине нема лица заражених корона вирусом.


Обзиром на чињеницу да је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање уторком и петком од 07:00 до 10:00 часова, начелник општине Петрово Озрен Петковић упутио је молбу суграђанима млађим од 65 година да сутра (петак), те сваки наредни уторак и петак у наведеном термину, не обављају куповину у трговинским објектима или апотекама, те не користе услуге банке.


„Из Кола српских сестара Света Марија Магдалина Петрово обавијештен сам да ће сутра у времену од седам до десет часова на пункту у центру Петрова лицима старијим од 65 година бесплатно дијелити маске за лице, које су саме произвеле, на чему смо им веома захвални“, истакао је Петковић, напоменувши да лица која немају маску алтернативно могу користити мараму, шал или било коју памучну тканину којом ће прекрити уста и нос.


Он је подсјетио на закључак Републичког штаба за ванредне ситуације од 30. марта којим је лицима старости до 75 година дозвољено кретање ради обављања пољопривредних послова, а регистрованим пчеларима дозвољено кретање уторком и у дане викенда, на релацији од мјеста становања до пчелињака.