ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ КРИЗНОГ ШТАБА – ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ЗАДОВОЉАВАЈУЋА

Сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју општине Петрово, општински Кризни штаб на јутрос одржаној сједници, заузео је став да нема потребе за увођење рестриктивнијих мјера у односу на оне које је прописао Републички кризни штаб. Упућен је апел грађанима да поштују мјере које су на снази, посебно оне које се односе на држање дистанце и ношење заштитне маске у затвореном простору.

Представници Дома здравља „Озрен“ као чланови Штаба, истакли су да је тренутна епидемиолошка ситуација на подручју општине задовољавајућа, да ова здравствена установа ради по упутствима Министарства здравља РС и Института за јавно здравство Српске. Изнесен је податак да је од почетка пандемије до данас на подручју општине Петрово регистровано укупно 113 лица позитивних на вирус корона те да је, према званичним подацима Института за јавно здравство, од последица корона вируса преминуло 20 лица. Охрабрујући је податак да од почетка 2021. године није било смртних случајева изазваних корона вирусом  те да је у фебруару регистровано само 5 лица позитивних на вирус а у марту, до данас, само два лица.

Чланови општинског Кризног штаба, на чијем челу је начелник општине, изразили су наду да неће доћи до погоршања епидемиолошке ситуације на подручју општине, те да ће одговорно понашање сваког појединца резултирати стварањем услова за нормалан живот и рад колико год је то могуће у овом тренутку.