У ТОКУ ЗАВРШНИ РАДОВИ ПРВЕ ФАЗЕ УРЕЂЕЊА НОВОИЗГРАЂЕНОГ ДОМА КУЛТУРЕ У КАКМУЖУ

Бетонски под, преградни зидови, спуштени строп, набавка и уградња ПВЦ столарије, електроенергетске и комуникационе инсталације те водовод и канализација, сегменти су пројекта „Реконструкција културног и друштвеног дома у МЗ Какмуж”, чија реализација је у завршној фази. Тренутно се завршавају керамичарски радови након чега ће услиједити постављање санитарија и монтажа унутрашњих врата.


Објекат Дома културе данас су обишли начелник Општине Петрово Озрен Петковић и теренска службеница Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини Нермина Клокић, који су истакли да су задовољни оним што виде на лицу мјеста.


„Пројекат реконструкције Дома културе као приоритетан одабрали су мјештани Какмужа и ево на лицу мјеста смо се увјерили да је урађен добар посао. Ми ћемо у наредном периоду настојати да обезбиједимо средства за остале радове, како унутрашње тако и вањске, тако да се надамо да ће овај објекат што прије бити комплетно уређен и стављен у употребу “, рекао је начелник Петковић.


Вриједност пројекта је 49.880 КМ без ПДВ-а, а средства су обезбијеђена захваљујући пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, гдје су Влада Швицарске и Шведска кроз овај пројекат обезбиједили 18.650 КМ, а остатак средстава од 31.230 КМ издвојен из буџета Општине.
Радове изводи „Озренпројект“ д.о.о. из Петрова.