„ОЗРЕНСКИХ 3+“ ПРОСЛАВИЛО КРСНУ СЛАВУ И ПРВИ РОЂЕНДАН УДРУЖЕЊА

Ломљењем славског колача и славском трпезом данас је Удружење породица са троје и више дјеце из општине Петрово „Озренских 3+“ прославило Крсну славу, Преподобну мати Параскеву – Свету Петку. Уједно је ово било и обиљежавање прве године рада овог удружења, основаног у октобру 2021. године.

„Наше удружење окупља 60 породица а надамо се да ћемо ускоро имати и више регистрованих чланова, јер у нашој општини има преко стотину породица са троје и више дјеце. Ми смо изузетно задовољни нашом првом годином постојања и рада, организовали смо бројне активности, дружења, излете, прикупљање помоћи, а све то захваљујући нашим донаторима и пријатељима друштва, а прије свега самим члановима и њиховом ангажовању“, рекла је предсједница удружења Биљана Стефановић. Она је нагласила да је удружење посебно захвално руководству општине Петрово на челу са начелником општине, које је помогло приликом оснивања и регистрације удружења али и код обезбеђивања просторија за рад.

„Начелник општине Озрен Петковић данас је посјетио наше канцеларије у Дому културе Петрово, које су удружењу дате на кориштење одлуком Скупштине општине. Неизмјерно смо захвални за сваку помоћ а од начелника смо имали разумијевање и подршку од саме идеје о оснивању удружења“, истакла је Стефановићева, која је Петковићу овом приликом у знак захвалности уручила и поклон.

Поклонима су чланови удружења исказали захвалност за помоћ и подршку и Марини Протић, предсједници добојског Удружења родитеља са троје и више дјеце „Понос“ као и Слађану Јовићу из Добоја, куму удружења.

Начелник Петковић је честитао свим члановима удружења на успјешном раду.

„Оснивање удружења била је одлична идеја, драго ми је што окупљате већ 60 породица и надам се да ће у будуће бити и више чланова удружења и више дјеце у нашој општини. Ми смо помогли у старту а настојаћемо и у будуће да пружимо помоћ удружењу колико год то буде у нашој моћи“, истакао је Петковић.

Према ријечима предсједнице удружења жеља чланова је да у будућности обезбиједе простор за окупљање и дружење малишана а намјеравају реализовати и активности којима би удружење остваривало и властите приходе.