ДЕВЕТ НОВИХ СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА ИЗ БУДЖЕТА ОПШТИНЕ

У Петрову су данас потписани уговори о стипендирању 9 нових студената којима ће из буџета општине бити исплаћено 10 стипендија годишње по стотину марака.


Стипендије су добиле: Марија Радић из Сочковца, Сара Илић из Петрова, Јелена Илић из Калуђерице, Славојка Лазић из Сочковца, Јована Мартић из Карановца, Владана Шарчевић из Карановца, Анђела Славуљица из Петрова, Ана Шешлак из Петрова и Јелена Митровић из Петрова.


Студенти и њихови родитељи изразили су захвалност начелнику и општини Петрово наглашавајући да ће им стипендије бити од велике помоћи.
„Стипендија ће значити много и мени и мојим родитељима, јер је ово поред материјалне помоћи и мотивација нама студентима, младим људима, да учимо и радимо“, рекла је Јелена Илић, студент Правног факултета у Бања Луци.


Начелник општине Озрен Петковић истакао је да ће у овој години укупно двадесет двоје студената бити општински стипендисти.


„Износ стипендије за сада је стотину марака мјесечно а ми ћемо се потрудити да од наредне године тај износ буде и већи. Честитам свима вама и наглашавам да смо ми ту за све, и вас и остале студенте, уколико током студирања будете имали неке потешкоће око којих вам ми можемо помоћи“, нагласио је Петковић.
Према раније потписаним уговорима, поред студената, из буџета општине Петрово стипендије од по стотину марака мјесечно, десет мјесеци у години, добијају и сви ученици првог разреда Средњошколског центра Петрово, а према најавама надлежних у општини Петрово и нови прваци, који ће школовање у овој установи започети у септембру, такође ће имати стипендију до краја средњошколског образовања.