ОЗРЕН ОКУПИО ВИШЕ ОД ПЕТ СТОТИНА ПЛАНИНАРА И ЉУБИТЕЉА ПРИРОДЕ

У озренском насељу Калуђерица данас је почео традиционални “Озренски планинарски маратон” на коме учествује око 530 маратонаца – рекреативца из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Мађарске. Озренски маратон, који траје до сутра, није атлетски нити такмичарски, али сваки учесник може да прође први кроз циљ на једној од укупно десет стаза у дужини од 3,3 до 101 километра.

Организатори маратона су Општина Петрово, Планинарски клуб “Озрен-Краљица 883”, ЈУ “Културно-туристички и спортски центар” Петрово и Туристичка организација Петрово. Предсједник планинара Анђелко Шешлак каже да се шест маратонаца одлучило на стазу од 101 километра а да се највише њих опредјелило на стазу од 23 километра. Он каже да је од ове године присутан већи број дјеце школског узраста. Шешлак је навео да је 200 километара стаза маркирано, а на кључним мјестима постављено 17 контролних тачака, и да су ангажовани припадници Горске службе спашавања Планинарског савеза Републике Српске.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић поздравио је окупљене и пожелио им угодан боравак, дружење и уживање у природним љепотама Озрена. У склопу манифестације сутра се од 11.00 часова организује традиционално такмичење “Озренски златни котлић” у припремању чорбанца.