“ОЗРЕНСКИМ ЗЛАТНИМ КОТЛИЋЕМ” ЗАВРШЕНО СЕДАМНАЕСТО МАРАТОНСКО ОКУПЉАЊЕ НА ОЗРЕНУ

Двадесет једна екипа данас је у кампу Озренског планинарског маратона у насељу Калуђерица на Озрену кувала своју верзију „Озренског златног котлића“, борећи се за титулу најукуснијег, а према оцјени трочланог жирија најбољи чорбанац скувала је екипа Кола српских сестара “Света Марија Магдалина” из Петрова.

Друго мјесто освојила је екипа “Вело и дружина” из Добоја а треће екипа Удружења пчелара Петрово. Све три екипе добиле су новчане награде и дипломе, обезбијеђена од стране организатора, као и поклоне генералног спонзора манифестације, Нектап пива Бања Лука.

Према ријечима чланова жирија и све остале екипе припремиле су укусне чорбанце, а код избора најбољих пресудиле су нијансе.

Проглашењем побједника „Озренског златног котлића“ званично је завршен 17. међународни „Озренски планинарски маратон“, на којем је учествовало око 550 маратонаца, спортиста и љубитеља природе из Републике Српске, БиХ, Србије, Хрватске, Мађарске те по први пут из САД-а. Учесници су прелазили једну од 10 маратонских стаза дужине од 3,3 до 101 километар, а иако маратон није такмичарског карактера остаје забиљежено да је ултрамаратонску стазу од 101 километар први препјешачио Дражен Јовичић, члан ПД “Вучијак” из Брода, који је на циљ дошао ноћас у 03:05 часова, оставивши иза себе Његоша Дујковића из Какмужа (Петрово) и Стефана Ковачевића из Остружње (Станари).

Организатори Озренског планинарског маратона били су општина Петрово, Планинарски клуб “Озрен-Краљица 883”, ЈУ “Културно-туристички и спортски центар“ Петрово и Туристичка организација Петрово.