ЗЛАТНИК ЗА МАЛЕНУ ДУЊУ

Дуња Митровић из Петрова, рођена 08. јануара, прва је беба у новој години на подручју општине Петрово. Трећа је беба у породици Љиљане и Милана Митровић који већ имају кћерке Анђелу и Теодору. Малена Дуња, која је с мамом још у породилишту добојске болнице, данас је од начелника општине на поклон добила златник са ликом Богородице.

Како истиче поносна мама, Дуњин долазак на свијет протекао је у најбољем реду, и сада с нестрпљењем очекују отпуст из породилишта и долазак кући, гђе их с нестрпљењем очекују тата и секе.

„Чула сам за даривање проворођене бебе златником и ево ове године ми смо те срећнице. Баш ми је част“, рекла је мама Љиљана, захваливши за посјету и поклон.

Начелник општине Озрен Петковић је рекао новинарима да је вишегодишњи просјек општине Петрово између 40 и 50 новорођенчади у току године, те изразио наду да ће у годинама које долазе та бројка бити већа. Како је истакао, даривање прворођене бебе постало је традиција ове локалне заједнице,и представља симболичан златни почетак године када је у питању наталитет.

„Дошли смо да позлатимо најмлађег становника наше општине. Драго ми је да је Дуња треће дијете у породици Митровић, и желим јој да буде жива и здрава са својим секама и родитељима. Честитам овој породици и надам се да ће бити још ђеце“, истакао је Петковић.

Главна сестра гинекологије и породилишта Сања Гаврић истакла је да се, за разлику од неких ранијих година, овај пут није дуго чекало на прву бебу из општине Петрово, те изразила наду да је то добар знак и да ће ова година бити боља од претходних када је у питању број новорођених беба у општини Петрово.

Поред даривања прво бебе рођене у новој години из буџета општине Петрово новчане поклоне добија свако новорођенче у овој локалној заједници а на манифестацијама „Госпојинске ђечије радости“ и „Ђечија Нова година“ бициклима се дарују сви малишани старости до годину дана односно новогодишњим пакетићима сва ђеца старости до шест година и сви првачићи.