САНАЦИЈА КРОВА СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА ПЕТРОВО

У склопу пројекта „Реконструкција школских објеката“ у Петрову су у току радови на санацији кровне конструкције објекта Средњошколског центра.

Како је предвиђено пројектом у склопу тесарских радова биће замијењени оштећени чеони рогови, уграђена потконструкција од летве са контралетвом, као и завршно летвање за покривање. Кровна конструкција биће опшивена даском, стреха кровне конструкције биће опшивена бродским подом те постављена хидроизолација преко дашчаног поткова. Објекат ће бити покривен фалцованим цријепом а на дио објекта који је подашчан и на који је постављена изолација биће враћен стари неоштећени цријеп. Када су у питању лимарски радови олуци и цијеви биће рађени од поцинкованог лима а истим материјалом биће опшивене кровне ивице, ветарлајсне и увале.

„Ово је изузетно важан пројекат за Средњошколски центар и за цијелу нашу локалну заједницу, јер велики проблем рјешавамо за дужи временски период. Захвални смо Влади Србије, чијим средствима се финансирају сви радови“, истакао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

Он је нагласио да је општина Петрово тек у трећем кругу помоћи Владе Србије општинама у Републици Српској успјела добити донаторска средства.

„Успјели смо ући у круг општина чији ће се пројекти финансирати донаторским средствима Владе Србије захваљујући прије свега личном контакту општинског руководства са сарадницима предсједника Србије Александра Вучића“, нагласио је Петковић.

Укупна вриједност пројекта „Реконструкција школских објеката“, односно износ донаторских средстава за ову намјену је 100.000 евра. Поред санације крова објекта Средњошколског центра, у склопу пројекта завршени су или се приводе крају радови и у осталим школским објектима на подручју општине Петрово. У Карановцу је завршена дограња, вањско и унутрашње уређење дограђеног дијела објекта, у Сочковцу је пројектни задатак замјена столарије и фасадерски радови, у школском објекту у Какмужу набавка новог котла за гријање а у објекту основне школе у Петрову набавка калорифера за гријање фискултурне сале, уређење мокрих чворова те лимарски и молерајски радови.