ПОНОВО СПОЈЕНЕ ОБАЛЕ СПРЕЧЕ

Санација моста на ријеци Спречи, на путу Петрово-Ораховица, данас је ушла у завршну фазу. Наиме, компанија “Ширбеговић” из Грачанице данас врши постављање носивих греда моста, које су повезале стари дио конструкције са лијевом обалом ријеке.

“Греде, њихов транспорт и монтажа су донација компаније Ширбеговић нашој општини, вриједна око 26.000 марака, и ја се још једном најсрадачније захваљујем господину Фаруку, власнику компаније, на овом вриједном поклону. У наредним данима извођач радова, “Плоско бетон”, убрзано ће радити на завршетку преосталих послова, тако да очекујемо да ће за најдуже двадесетак дана све бити завршено и мост пуштен у саобраћај”, рекао је начелник општине Озрен Петковић, који је посјетио градилиште.

Мост на ријеци Спречи, на путу Петрово-Ораховица, претрпио је велика оштећења у експлозији 1995. године. Након завршетка ратних сукоба на овом простору мост је пуштен у саобраћај на начин да је затрпано једно комплетно “поље” конструкције, чиме је ријечно корито сужено за око 12 метара.

Пројекат санације и реконструкције моста, којим ће мост бити изграђен у првобитној дужини, финансира се средствима буџета општине Петрово.