РУКОМЕТ СЕ ВРАЋА У КАКМУЖ

На полигону малих спортова у Какмужу синоћ је са радом почела школа рукомета за дјечаке и дјевојчице, која је већ на почетку окупила тридесет троје малишана основношколског узраста из општине Петрово. Иницијатива за покретање школе дошла је из Школе рукомета Грачаница а објеручке је прихваћена од стране Општине Петрово и референта за развој и промоцију спорта Синише Томића.

„Одушевљен сам иницијативом да се у нашој општини оснује школа рукомета, јер наша локална заједница а посебно мјесна заједница Какмуж имају традицију рукометног спорта. Наиме, у Какмужу је од половине седамдесетих до краја осамдесетих година прошлог вијека радио рукометни клуб који се такмичио у регионалној лиги тадашње БиХ. Кроз тај клуб прошло је пуно генерација и заиста сам срећан због чињенице да смо успјели поново оживјети овај спорт у нашој општини. Као бившем рукометашу позната ми је грачаничка школа рукомета, тако да не сумњам у квалитет рада са будућим рукометашима“, рекао је Томић, који је координатор и један од тренера школе.

Скупа с Томићем малишане ће тренирати грачанички рукометни стручњаци Мевлудин Шабић, Армин Ибраковић и Дамир Сејдиновић. Свима њима, а посебно полазницима школе, пуно успјеха пожелио је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

„Заиста ми је драго што ће малишани из наше општине бити у прилици да поред других спортова као избор имају и рукомет. Одзив какав видимо данас показује да је прихватање иницијативе грачаничке Школе рукомета била добра одлука и ја ћу се лично потрудити да подржимо рад ове дјеце и њихових тренера, да у догледно вријеме, надам се,  оснујемо и рукометни  клуб. Сваки спорт којим се наша дјеца враћају на спортске терене, враћају дружењу и игри, као и људи који раде са том дјецом, увијек ће имати моју подршку“, поручио је Петковић.

У име тренера и координатора школе Мевлудин Шабић је упутио захвалност прије свега родитељима, који су им указали повјерење и своје малишане уписали у ову школу, као и начелнику општине Петрово и свим добрим људима који су дали или ће тек дати подршку будућим рукометашима.  

Школа рукомета за дјечаке и дјевојчице из општине Петрово потпуно је бесплатна а малишани ће тренирати три пута седмично.