МИНИСТАРСТВО УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ СРПСКЕ ПО СЕДМИ ПУТ СУФИНАНСИРА ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске са 20.000 КМ суфинансираће пројекат “Завршетак изградње Дома културе у Какмужу” вриједног 39.542,04 КМ, односно обезбиједиће комплетан новчани износ који је општина Петрово била дужна издвојити из буџета за реализацију овог пројекта, заједничког са Развојним програмом Уједињених нација – УНДП-ом.


Уговор о додјели средстава за суфинансирање пројеката данас су у Бања Луци потписали министар Сенка Јујић и начелник општине Озрен Петковић.


„Ево већ седми пут имамо подршку и помоћ Министарства управе и локалне самоуправе за пројекте које реализујемо са међународним и другим организацијама. У питању су средстава која су у буџету министарства планирана за ове намјене у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама. Захвални смо госпођи министрици и њеним сарадницима односно Влади Републике Српске“, рекао је Петковић.


Министарка Јујић, која је потписала уговоре са још десет начелника односно представника општина, истакла је да је ово министарство опредјељено да помаже, да иде ка изједначавању локалних заједница, те изразила наду да ће ова година бити много боља за све.