ВОЛОНТЕРИ ОБИЉЕЖИЛИ СВОЈ ДАН

Волонтери Општинске организације Црвеног крста Петрово данас су скромном свечаношћу обиљежили Међународни дан волонтера, а највреднијим међу њима из протеклих годину дана уручена су признања.

За развој и унапређење организације Црвеног крста, омасовљавање чланства и његово укључивање у остваривање програмских задатака, подизање и јачање угледа и афирмацију организације, Црвени крст Републике Српске Сребрни знак Црвеног крста додијелио је ОШ „Вук Караџић“ Петрово а истим признањем одликовани су и Вера Цвијановић, Мирослав Спасић, Данка Ристић, Срђан Дујковић и Драган Савић.

Награђени су истакли да су ова признања награда за рад свих волонтера ОО Црвеног крста Петрово, те нагласили да ће и у будуће радити још јаче и боље.

Њихов Међународни дан волонтерима је честитао начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је упутио захвалност за несебичан рад свим члановима ОО ЦК Петрово, на челу са  предсједницом Вером Цвијановић и секретаром Марицом Никић.

„Заиста све похвале и честитке за рад ове организације. Понекад се питам одакле вам толико енергије и како намакнете средства, обзиром на чињеницу да су издвајања из буџета општине за ову организацију заиста скромна, а оно што ви пружате људима је немјерљиво више. Само тако наставите и још једном вам хвала за све“, рекао је начелник Петковић у обраћању волонтерима.

Након свечаности делегација волонтера посјетила је породицу Марјановић из Какмужа, која је у јако лошој материјалној ситуацији, и том приликом уручила им пакет хране и слаткиша.