ОПШТИНИ ПЕТРОВО 15.000 КМ ОД МИНИСТАРСТВА УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске са 15.000 марака суфинансираће „Пројекат унапређења образовања – Петрово“. Уговор о дођели средстава за суфинансирање пројекта данас су у згради Владе Српске у Бања Луци потписали министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић и начелник општине Петрово Озрен Петковић.

„Захвални смо министарству за додијељена средства и за разумијевање потреба наше локалне заједнице када је у питању унапређење образовања. Укупна вриједност пројекта је 30.000 марака а ријеч је о вишегодишњој пракси да за све три школске установе у нашој општини, двије основне школе и Средњошколски центар, сваке године обезбиједимо по 10.000 марака за адаптацију објеката или набавку информатичке и друге опреме“, рекао је Петковић, нагласивши да је поменуто министарство за суфинансирање овог пројекта и прошле године обезбиједило 15.000 марака, док другу половину средстава обезбјеђује хуманитарна организација Ворлд Вижн (Wоrld Vision).


Министрица Решић, осим са начелником општине Петрово, уговоре је данас потписала и са начелницима општина Власеница и Вишеград. Како је нагласила ријеч о пројектима који су локалним заједницама одобрени код трећих лица која нису корисници буџета Српске, а Влада ће сносити трошкове учешћа општина у тим пројектима.
“За нас је овај модел рада веома важан, јер директно помажемо неразвијеним и изразито неразвијеним општинама. Грант за ове намјене је у овој години 300.000 КМ а настојаћемо да у наредној години тај износ буде још већи”, рекла је Решићева новинарима.


За унапређење образовања односно реконструкцију и опремање школских објеката све три школске установе у општини Петрово, биће уложено и 100.000 евра донираних за ове намјене од стране Владе Републике Србије. Тендерска процедура је окончана, извођач радова је одабран те се ових дана очекује и почетак радова.