БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ КУД-а “МИЛОВАН ГАЈИЋ” ПЕТРОВО

Осму годину заредом чланови КУД-а “Милован Гајић” из Петрова својим суграђанима су приредили божићни поклон, концерт који је круна њиховог рада у протеклих годину дана. Публици су се представили сви чланови фолклорне секције, распоређени у три ансамбла: ђечији, извођачки и старији извођачки ансамбл а програм су започели ветерани КУЂа Душко Катанић и Грозда Радић, који су уз помоћ најмлађих на сцени приказали обичаје везане уз Бадње вече и Божић.

Предсједник друштва Дарко Петровић истакао је да је „упркос чињеници да је, на жалост, дошло вријеме када култура и традиција нису у моди“ протекла година била веома успјешна.

„Организовали смо неколико концерата, имали бројне наступе, сачували бројност чланова и квалитет игре а посебно морам истаћи да је нашу Михољданску смотру фолклора гледала делегација Међународног савјета организатора фестивала фолклора и традиционалне цултуре – ЦИОФ, што је од огромног значаја за наш рад”, истакао је Петровић. Он је изразио захвалност родитељима ђеце који су своје малишане усмјерили ка чланству у КУЂу или су подржали њихову жељу да заиграју у овом друштву, као и свим другим појединцима и колективима који су несебично помагали рад КУЂа.

Посебне захвалнице друштва уручене су Колу српских сестара “Света Марија Магдалина” Петрово, начелнику општине Озрену Петковићу и донедавном свештенику парохије Петрово протојереју ставрофору Николи Пекићу.